Belediye Meclis Üyesi olmak isteyen 18-30 yaş arası 100 gencin bir parçası olacağı program kapsamında Siyasal İletişim ve Kampanya, Kent Politikaları ve Politika Üretme, Yerel Yönetimlerde Mevzuat, Saha Çalışması ve Veri Analizi temalarında toplamda 7 eğitim gerçekleşecek. 

Bu eğitimlerin yanı sıra adaylar düzenli olarak yapılacak olan network etkinlikleriyle deneyimli siyasetçiler, kamuoyu araştırmacıları, akademisyenler ve gazetecilerle de bir araya gelerek kendilerini anlatma fırsatı elde edecekler. Kasım ayında başlayacak olan program yaklaşık üç ay sürecek. Programın ardından aday olan katılımcılar adaylık kampanyaları boyunca Arayüz Kampanyası’ndan kampanya desteği alacak. Programa ilişkin daha fazla detay ve başvuru formu için buraya bakabilirsiniz. 

arayüz kampanyası foto

Arayüz Kampanyası Nedir? 

Arayüz Kampanyası, Türkiye’de demokrasinin işlemesi adına gençlerin siyasal katılımının önündeki engellere dikkat çeken ve genç temsil eksikliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.

2020 yılının 19 Mayıs’ında faaliyetlerine başlayan Arayüz Kampanyası; genç temsil eksikliğinin giderilmesi için kanıt temelli savunuculuk yapmakta ve gençlik politikaları üretmektedir. Kampanya hakkında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. 

arayüz kampanyası programı

(Eğitimler hafta içi akşamları 18.00-20.30'da Şişli Habitat Yaşam Merkezi'nde yapılacak.
Kesin tarihler daha sonra duyurulacak.)