Antalya'da Antalya İlim ve Kültür Derneği'ne ait olduğu belirtilen kaçak tarikat yurdunda aşçı olarak çalışan 38 yaşındaki İhsan Güney, yemekhanede üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Mehmet Sami Tuğrul'un "Deccal'i vurdum" diyerek katletmişti. Antalya 6. Sulh Ceza Hakimliği, cinayete ilişkin yayın yasağı alırken, dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Öte yandan yurdun kaçak olduğu ortaya çıkmış, binanın ise bir emniyet müfettişine ait olduğu öne sürülmüştü. Yaşanan olayın ardından tabela kaldırılırken; yurtta boşaltılmıştı. Ayrıca derneğin resmi sitesi de askıya alınmıştı. Halk TV'den Hazar Dost'un haberine göre, cinayetin ardından yurt tahliye edilerek öğrenciler KYK yurtlarına yerleştirildi. Olayı gören bir çocuk, hızla ailesinin yanına memleketine gönderildi. Yurt binasının boşaltılmasının ardındansa kaçak yurdun bağlı olduğu Antalya İlim ve Kültür Derneği bir açıklama yaptı. Açıklamada, binada yurt hizmeti verilmediği iddia edildi.

ÖĞRENCİLERDEN AYLIK 500 LİRA ALINIYOR

Açıklamada, "Dernek merkezimizin bulunduğu bina herhangi bir cemaat ya da tarikat yurdu değildir. Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanmış daireler bulunmaktadır" denildi. Ancak her ay öğrencilerden alınan 500 TL'nin ne için alındığına açıklık getirilmedi.

BAKANLIK İNCELEME YAPTI, GAZETECİNİN BİNAYA GİRİŞİ ENGELLENDİ

Kaçak yurtta kalan öğrenciler de binayı yurt olarak kullandıklarını ve her ay para ödediklerini söyledi. KYK’ye verilen bilgiye göre 39 öğrenci kaldığı kaçak yurtta, dün akşam Gençlik ve Spor Müdürlüğü yöneticileri de inceleme yaptı. Habere göre yurt binasına girmek isteyen Hazar Dost, görevlilerin “Burası bizim, giremezsiniz” sözleriyle karşılaştı. Muhabir Dost'un binaya girişine izin verilmedi.

İLİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Yaşananların ardından Antalya İlim ve Kültür Derneği'ni bir İnstagram hesabı açarak açıklama yaptı ve iddiaları reddetti.

''BİNA YURT DEĞİL''

Yapılan yazılı açıklamada, "Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi. Açıklama şu şekilde:

"Dernek merkezimizin bulunduğu bina herhangi bir cemaat ya da tarikat yurdu değildir. Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır. Derneğimizin kurulduğu günden bu güne kadar binadaki işyeri ve kiralık daire sayıları değişmiş ve derneğimizin bu hususta bir dahli olmamıştı, Derneğimiz ve faaliyetlerimiz hakkında sosyal medyada ve çeşitli platformlarda ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdırDernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanan, daireler bulunmaktadır. 7 Aralık Salı günü dernek merkezinizin bulunduğu binada çevremizdeki ihtiyaç sahibi aileler ve üniversite öğrencileri için yemek hazırlamak üzere kısa bir süre önce derneğimiz tarafından istihdam edilen şahıs tarafından korkunç bir cinayet işlenmiştir. Yaşanan korkunç hadise herkesi olduğu kadar bizleri de şoka uğratmıştır. Bu akıl almaz olayın aydınlatılabilmesi için olaydan haberdar olur olmaz derneğimiz seferber olmuş ve güvenlik güçlerimizin talep ettiği her türlü bilgiyi sağlamıştır ve sağlamaktadır."