Antalya’da son iki günde farklı parklara bırakılan zehirli yemler nedeniyle 30'a yakın köpek katledildi.

Meydankavağı semtinde 10 Uncalı semtinde ise 20 köpek parklara bırakılan zehirli yemlerle öldürüldü. Mahalle sakinleri ve hayvan severler olaya tepkili. Bir an önce bu katliamı gerçekleştirenlerin bulunmasını istiyor. Hayvan severler ayrıca “havrita” adlı uygulamanın da biran önce kapatılmasını istiyorlar. Hayvan severler sokak hayvanlarının bulunduğu yerlerin önce bu uygulamadan işaretlendiğini hemen ardından da hayvanların öldürüldüğünü belirtiyor.

ANTALYA BAROROSU TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yaşanan katliamın ardından Antalya Barosu Hayvan Hakları Grubu bir açıklama yaptı. Uncalı semtinde yaşanan katliamın ardından hemen olay bölgesine gidildiği ve gerekli hukukî çalışmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada katliamın failleri yakalanana kadar sürecin takipçisi olacağız denildi.

MURATPAŞA BELEDİYESİ PARKLAR ZEHİRDEN TEMİZLENDİ

Meydankavağı semtinde yaşanan katliamın ardından parklarda temizlik yapılması yönünde yoğun şikayet alan Muratpaşa Belediyesi sosyal medya dan yaptığı açıklamada zehirli alanların hızla temizlendiği belirtti. Ayrıca hayvanların zehirleyenler hakkında şikayette bulunulduğu belirtildi.