Mısır, Yunanistan, BAE, Fransa ve Kıbrıs, Mısır’ın İskenderiye kıyısı açıklarında ortak hava ve deniz tatbikatı başlattı.

Mısır, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Kıbrıs orduları, Mısır’ın İskenderiye kıyısı açıklarında ortak hava ve deniz tatbikatı başlattı. Mısır Ordu Sözcüsü Garib Abdulhafız, sanal medya hesabından Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ortak askeri tatbikat başlattıklarını duyurdu. Söz konusu tatbikatın Suudi Arabistan’ın yanı sıra BAE, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden birliklerin katılımıyla gerçekleştirildiğini aktaran Garib Abdulhafız, ABD, Ürdün, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Bahreyn’in ise tatbikata gözlemci olarak katılım gösterdiğini kaydetti.

Askeri tatbikatın “Mısır’ın dost ve kardeş ülkelerle askeri ilişki ve iş birliğini geliştirme” çabaları doğrultusunda yapıldığını belirten Garib Abdulhafız, gelişmiş teknolojik silah ve ekipmanların kullanılacağı tatbikatın tecrübe paylaşımına da katkı sunacağını ifade etti.

2 ÜLKE DAHA DAHİL OLDU

Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs orduları 2017 yılından bu yana yılda bir tatbikat yapıyordu. Bu yılki tatbikata Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri de katılıyor. 3 ayrı aşamaya ayrılacak tatbikatta, arama-kurtarma, elektronik harp ve yüzey tatbikatları yapılacağı kaydedildi.

Tatbikatın, Türkiye ile Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında Doğu Akdeniz’de gerilimin yaşandığı bir dönemde yapılması dikkat çekti.