Attalos Heykeli önünde bir araya gelen Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Grup adına konuşan İHD Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ebedin Altınkaynak, “Siyasal şiddete son vermenin yolu, onurlu bir barış inşası ve çatışma üreten sorunların halkların varoluş ve siyasal hak eşitliği temelinde çözümünden geçer. Filistin halkının siyasal egemenlik haklarını yok sayan İsrail ve destekçileri, bölgedeki siyasal şiddetin ve savaşın asli sorumlusudurlar” dedi.

Altınkaynak, şu ifadeleri kullandı:

“İsrail ile yapılan bütün ikili anlaşmalar iptal edilmeli, Filistin halkının insanca yaşayacağı ekonomik ve sosyal koşullar için her türlü destek sağlanmalıdır.

İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeli, halklar kendi geleceklerini kendileri belirlemeli ve bu temelde dayanışma büyütülmelidir.

ABD ve NATO üsleri derhal kapatılmalı, itidal çağrısı yapanlar; sınır ötesi operasyonlara son vermelidir. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, bütün emekçileri, gençleri, kadınları Filistin’deki kanlı savaşı durdurmak için ateşkes ve onurlu barış talebini yükseltmeye, bölgedeki çatışmaların tetikleyebileceği ırkçı ve ayrımcı saldırı ve politikalara karşı mücadeleye çağırıyoruz.”