Hatay’ın Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan çadırlarla 800 kişilik bir çadır kent oluşturan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yine bu alanda kurduğu aşevi ile günde 3 öğün sıcak yemek çıkarıyor. Mobil fırında ise günlük 5 bin ekmek üretiliyor. Mobil aşevi ve 9 binek araç ile depremzedelerin yardımına koşan ekipler, elektrik ve su temininde yaşanan aksaklıklara rağmen hizmetlerini sürdürüyor. 

CENAZELER DEFNEDİLİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mezarlık Şube Müdürlüğü ekipleri de Hatay ve ilçelerinde cenazeleri dini esaslara uygun şekilde defnediyor. Mezarlık ekipleri, cenazelerin gideceği illere nakillerini de yapıyor. 

GİYİM BANKASINA GELEN DEPREMZEDELERE SICAK ÇORBA 

Büyükşehir Belediyesi deprem bölgelerinden Antalya’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’nde kurduğu ve iki mağazadan oluşan Giyim Bankası’yla hizmet veriyor. Antalya’ya gelen depremzedelerin kaldıkları yerlerden düzenlenen ring seferleri ile ulaşımını sağlayarak Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi’ne getiren Büyükşehir, kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için kayıt yaptırmaya gelen depremzedelere sıcak çorba dağıtıyor. Depremzedeler için bekleme çadırı kurularak sıcak çay ikramı da yapılıyor. Monttan paltoya, iç çamaşırından eldivene, ayakkabıdan bebek kıyafetlerine kadar Depremzedelerin oluşturduğu ihtiyaç listeleri de görevli personel tarafından anında temin edilerek yurttaşlara teslim ediliyor.