Meslek odalarının açtığı dava sonucu iptal edilen Ankara Kent Konseyi seçimli Genel Kurulu'nun 10 Temmuz’da yeniden yapılacağı açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kurulan Ankara Kent Konseyi seçimli Genel Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucu iptal edildi. Yeniden yapılacak seçimin tarihinin 10 Temmuz olduğu bildirildi.

SEÇİMLER YENİLECEK

29 Haziran 2019 tarihinde yapılan seçimli genel kurula DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’a bağlı çok sayıda meslek örgütü ile derneğin davet edilmemesi üzerine yargıya taşınan ve meslek örgütleri lehine sonuçlanan davada, Ankara Kent Konseyi seçimleri yenilenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, konuya ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne resmi yazı gönderdi. Yazıda, “Dava sonucu Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu iptal edilmiştir” denilerek, yeni Ankara Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu’nun 10 Temmuz tarihinde saat 10.00’da Altınpark Fuar Alanı Konferans Salonu’nda yapılacağı aktarıldı.

"KATILIMCI BİR SÜREÇTE YAPILMALI"

Duvar'ın aktardığı habere göre, Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Mimarlar Odası Ankara Şubesi başta olmak üzere, TMMOB’a bağlı meslek örgütleri, 25 yıldır Ankara kentinin savunmasında yer alan sendikalar, dernekler ve sivil toplum örgütleri Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu’na davet edilmemiştir. Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu kent konseyi yönetmeliğine aykırı şekilde katılımcılıktan uzak şekilde örgütlendiği için Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştır. Yargı kesin olarak kararını vermiş ve Ankara Kent Konseyi’nin 29.06.2019 tarihinde yapılan kongresini iş ve işlemlerini iptal etmiştir. Yargı kararı sonucunda Ankara Kent Konseyi seçimli olağan genel kurulunun yeniden yapılacağı ifade edilmiştir. Yazıda yargı kararı ve yeni Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu’na davet olmasa da, bunun bir hukuki davet olduğunu kabul ederek, Ankara Kent Konseyi’nin yeni genel kurulu seçimlerinin ‘katılımcı bir süreçle’ yapılmasının sorumluluğunun farkındayız.”

MESLEK ÖRGÜTLERİNE "KATILIMCI OLMA" ÇAĞRISI

Meslek kuruluşları, dernekler, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve vakıfların Ankara Kent Konseyi’ne temsilci göndermek için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçeyle başvurmaları çağrısında bulunulan açıklamada, “Dilekçeyi 5 Temmuz’a kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne iletmeleri gerekiyor. Bu kapsamda meslek kuruluşlarını, dernekleri, sivil toplum örgütlerini, sendikaları ve vakıfları 10 Temmuz’da yapılacak Ankara Kent Konseyi Genel Kurulunda demokratik bir sürecin işletilmesi için katılımcı olmaya davet ediyoruz” denildi.