ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Etkinlik Merkezlerinden, Başkent’te yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin, dezavantajlı ve risk altında bulunan 36-66 aylık çocukları yararlanabiliyor. Altındağ, Akyurt, Çankaya, Çubuk, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle’de bulunan toplam 17 Çocuk Etkinlik Merkezi için ön kayıtlar, 19 Nisan ile 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak alınacak.

TOPLAM 870 ÇOCUK YARARLANACAK 

Aileler, 5 Mayıs 2023 tarihine kadar https://cocuketkinlikmerkezleri.ankara.bel.tr/basvuru adresinde yer alan formu doldurarak başvuruda bulunabilecek. Merkezlerden; 14 Ağustos 2023 ile 12 Temmuz 2024 tarihlerini kapsayan dönem için toplam 870 çocuk yararlanacak. Merkezlere kontenjan fazlası başvuru olması halinde ise kura çekilecek. Yeni dönemi için hazırlıklarına başlayan Çocuk Etkinlik Merkezleri, 14 Ağustos 2023 tarihinden itibaren grup sorumluları, yardımcı bakım elemanları ve uzman personel kadrosuyla hafta içi her gün saat 07.30 ile 18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Merkezlerde çocukların yaş gruplarına, gelişim alanlarına uygun etkinlik sınıfları, oyun odası, sağlık odası, dış oyun alanları ve yemekhane birimleri bulunuyor. Çocukların hem öğrenmesi hem de eğlenceli zaman geçirmesini sağlamak amacıyla bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini destekleyecek erken çocukluk eğitimleri verilirken, tüm gün sağlıklı ve zinde kalmaları içinde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi öğünüyle sağlıklı beslenme programı uygulanıyor.