Sabah saatlerinde evine baskın yapılarak gözaltına alınan Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul hakkında, sevk edildiği mahkemece tutuklama kararı verildi. Adana Adliyesi’nde yaklaşık 8 saat savcıya ifade veren Kuytul, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

Kuytul’un sosyal medya hesabından tutuklama, “Alparslan Kuytul Hocaefendi Kirli Kumpas Sonucu TUTUKLANDI! Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi susturmak isteyen karanlık güçler tarafından hakimlere verilen talimat sonucu büyük bir hukuksuzluğa ve rezalete imza atılarak tutuklama kararı verildi! Yazıklar Olsun!” ifadeleriyle duyuruldu.

Kuytul mahkemedeki savunmasında, “Bu dosya adli bir dosya değil siyasi bir dosyadır. Böyle adi bir suçu benimle ilişkilendirip beni lekelemek istiyorlar” dedi.

Kuytul savunmasında şu ifadeleri kullandı:

‘BENİ SUSTURMAK İÇİN BÖYLE YAPIYORLAR’ 

“Koray adlı şahsın yalanları ve ahlakı ortaya çıkmış olmasına rağmen sırf onun lafıyla tutuklamaya sevk edildim. Ellerinde hiçbir delil yok. Arkadaşlarımıza işkence yaparak istedikleri gibi konuşturmaya zorladılar. İstedikleri olmayınca beni susturmak için böyle yapıyorlar. Mesele ahlakı ve ihaneti ortaya çıkmış birinin şikayeti değildir. Mesele siyasidir.”

‘ADLİ VAKA İLE LEKELEMEYE ÇALIŞIYORLAR’ 

“Siyaset ve derin güçler, işbirliği halinde beni susturmaya çalışıyorlar. Daha evvel terör propagandası diyerek yapmaya çalışmışlardı. Şimdi de adli bir vaka ile lekelemeye çalışıyorlar. Önceden çağrı kağıdı olmadığı halde sanki çağırdıkları halde gelmemişim gibi yine sabah operasyonu yaparak geldiler. Çağırsalar gelirdim. Niyetin bozuk olduğu bellidir.”

TAKİPÇİLERİNE ÇAĞRI: MÜCADELE DEVAM

“Biz canımızı ve malımızı Allah’a sattık. Satılan malın pazarlığı olmaz. Allah isterse bizi zindana koyar, isterse saraya. Arkadaşlardan isteğim, mücadeleye devam etmeleridir. Başımıza gelenler bizim için şereftir. Biz Allah’ın yolunda tornavida olmaya hazırız. İstediğini bizimle sıkar, istediğini de söker.”

‘ZALİMLER VE HAİNLER GALİP GELEMEZ’

“Allah Teala buyuruyor ki; Allah size yardım ederse kimse mağlup edemez. Yolumuz Allah yolu olduğuna göre Allah bize yardım edecektir. Zalimler ve hainler galip gelemez. Ben hayatımda Allah rızasından başka bir şeye bakmadım. Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım, neyi terk ettiysem de Allah rızası için terk ettim.”

Semra Kuytul da eşinin tutuklamaya sevk edilmesinin ardından, Twitter hesabından “İçinde, bir dolandırıcının lafından başka birşey olmayan bomboş bir dosya ile Alparslan Hocamın ifadesinin alınması bile bir ayıpken birde tutuklama talebi ile mahkemeye sevk! Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun. Yıkımları yakındır inşallah..” açıklamasında bulunmuştu.

ALPARASLAN KUYTUL NEDEN TUTUKLANDI, KORAY SARIÇALI KİM?

Eski bir Furkan Hareketi üyesi olan iş insanı Koray Sarısaçlı’nın geçtiğimiz yıl kaçırılması davasında yargılanan Alparslan Kuytul tutuklandı. Sarısaçlı, kendisinin kaçırılarak 13 gün alıkonulmasının Kuytul’un talimatıyla gerçekleştiğini iddia etmişti.