4 yaşındaki kızını rehin alan 35 yaşındaki Türk vatandaşı baba, ikna çalışmalarının ardından polise teslim oldu. Küçük kız, havaalanındaki sağlık ekiplerine teslim edilirken, baba ise tutuklandı. Polis tarafından yapılan açıklamada, havaalanında uçuşların başlaması ve havaalanına gelen bağlantı yollarının tekrar trafiğe açılması için çalışma başlatıldığı duyuruldu.

ESKİ EŞİYLE İLETİŞİM KURMAK İÇİN SATIŞ İLANI VERDİ

Türk baba, eski eşiyle iletişim kurmak için internete verdiği satış ilanını kullandı. Sahte bir e-posta adresi ile eski eşiyle iletişime geçen şahıs, hiçbir şeyden haberi olmayan eski eşiyle buluşma ayarladı ve kızını kaçırdı.

KIZIYLA BİRLİKTE TÜRKİYE'YE GİTMEK İSTEDİ

Küçük kızını ayrıldığı eşinden kaçıran baba, havaalanında havaya 2 el ateş açtıktan sonra tarifeli bir uçağın altına girerek kendi çocuğunu rehin almıştı. Baba, kızıyla birlikte Türkiye'ye gitmeyi talep etmişti.

KRİZ NASIL SONA ERDİ?

Polis, krizi sonlandırmak için rehinenin babasıyla uzun süreli müzakerelerde bulundu. Müzakerelerin ardından baba, polise teslim oldu. Küçük kız, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor