Eski Hakem Ali Palabıyık, Habertürk'ten Sine Çakır Heyse'nin konuğu oldu. Ali Palabıyık, meslektaşı Halil Umut Meler'e atan eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakkında, "Biz Faruk başkanı yıllardır tanıyoruz. Böyle biri değildi. Bir sağlık durumu oldu" cümleleriyle savunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi topa tuttu.  Hakem atamalarının yapay zeka ile yapıldığı açıklamasının yalan olduğunu iddia eden Palabıyık'ın röportajından öne çıkanlar şöyle:

"VAR konusu Türkiye'de kangren oldu. Günden güne de problem artıyor. VAR hakemlerinin eğitim seviyesini artırmadığımız sürece bunu devam ettirmek zor. VAR hakem kadrosu kısıtlı. Son dönemdeki hatalar akıl almaz duruma geldi, anlam veremiyoruz

Hakemler algoritma ile atanır, Mehmet Büyükekşi'nin önüne gelir. Mehmet Büyükekşi hangi maçı, hangi hakemin yöneteceğine karar verir. Hakemlerle bu kadar iç içe olan, bu kadar hakemlere müdahil olan, her şeye karışan bir TFF başkanı hiç görmedim.

'HAKEMLERE BASKI YAPTI'

"(Halil Umut Meler'e saldırı) Futbolun devam etmesi gerekiyor. Mehmet Büyükekşi kulüplerin isteğiyle hakemlere baskı yaptı. Büyükekşi hakemlerin arkasında olmalıydı."