AKP'li Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'e konuk oldu. Yılmaz, Türkiye'nin reel ekonomide başarılı ve enflasyonla mücadelenin en öncelikli meseleleri olduğunu öne sürdü. Yapılsa reformların etkilerini de gördüklerini iddialarına ekleyen Yılmaz, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beklemeyerek memur zammı için oran verdi. Yılmaz'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asgari ücdret için bir denge içinde bunun belirleneceğini düşünüyorum. Bütün kesimlere, 2002 ile bugün, memura, işçiye, emekliye, asgari ücrete hangi kaleme bakarsanız bakın hiçbir kalem reel olarak geriye gitmemiştir.

"MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN YÜZDE 50 CİVARINDA BİR ARTIŞ OLACAK"

"Merkez Bankamız bunu 36 olarak revize etti ama işte bu bantta bir enflasyon beklediğimiz ortamda, yüzde 50 civarında bir artış memur ve memur emeklisi için. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Bir de asgari emekli ücreti alanlar var. Onlardan bir kısmının farklı durumda olanlar var. İşte kök ücretten şuradan buradan. Tabii ki Kabinemiz, hükümetimiz bu işi tartışacaktır. Bütçemizin deprem yükü altında olduğu, çok ciddi birtakım çevremizde sorunların yaşandığı, dünyada büyümenin, ticaretin oldukça zorlu olduğu bir dönemde biz elimizden gelen tüm imkanlarımızla emeklimizin yanında olacağız. Bu dengeyi koruyucu, farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu, özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz."