DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Haftalık Değerlendirme Toplantısında konuşuyor.

Babacan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Çalışmalarımızı gittikçe hızlandırdığımız günlerden geçiyoruz. Eylem planlarımızın tamamını bitirdik. Görülmemiş çalışmayı tamamladık. Elimdeki kitap, krizlerden çıkışın yol haritasıdır. Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Daha önce hiçbir siyasi parti böyle bir çalışma yapmadı.

Gidilmedik mahalle bırakmadık. Sorunları tek tek yerinde tespit ettik. Ankara'dan sağa sola ahkam kesmedik. Her seferinde Ankara'ya dönüp masamızın başında çalıştık. Sadece partili arkadaşlarımızla mı çalıştık? Hayır. Dertlilerin, damdan düşenlerin ve hocalarımızın çalışmaları var bu çalışmada.

Tüm Türkiye'ye, 'DEVA hazır' dedik. Biz 15 Ocak itibarıyla ülkemizin her alanındaki sorunların çözümünü net bir şekilde ifade ettik.

Sayın Erdoğan dahil bütün genel başkanlara bu kitaptan gönderiyoruz. Bizim tek derdimiz; ülkemizdeki her vatandaşın özgür ve zengin olması.

Geçtiğimiz hafta bazı gelişmeler oldu. Ben DAVOS'tayken arkamdan atmış tutmuş. Zannediyor ben bundan utanacağım. Çocuk bezi satmak, ev tekstili satmak gocunulacak bir şey mi? Hayatımın her alanında çalıştım. Boğazımdan tek haram lokma geçmedi. Bundan şeref ve onur duyarım.

Şimdi ise karşınızda bir siyasetçi olarak duruyorum. Ben siyaseti meslek değil, görev olarak görüyorum. ayın Erdoğan, eskiden siz de simit sattınız, bisküvi sattınız, sucuk sattınız. Siyasete girerken tek bir yüzüğüm var dediniz. Sonra ne oldu? Müteahhitliğe soyundunuz, kendinizi ekonomist sandınız da ne oldu? Hem kendinize hem de ülkemize yazık ettiniz.”

Ben Sayın Erdoğan ile siyasete girerken, "3 dönem insanı bozar" dedik. 3 Y'yi bitireceğiz demedik mi? Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar...

3 Y kuralını ve dönem kuralını çiğneyip, siyasete yapıştın da ne oldu?

Evet, 15 sene beraber çalıştık ama Allah'tan bazı şeyleri almamışım. Tek bir hukuksuzluğa karışmadan arkadaşlarımla birlikte daima milletimiz için çalıştım.

Tek bir kişiye erilen gücün ülkeyi ne hale getireceğini gösterdin. Ali Babacan ayrılırken, sen niye kal diye ısrar ettin?

Özür diliyor? Neyin özrünü diliyorsun. Biz o dönem ülkemizin altın çağında bu işin başında olmamızla gurur duyuyoruz.