Alevi Kurumları'nın öncülüğünde düzenlenen mitinge katılmak için yürüyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Alevi Kurumları engellemeyi sloganlarla protesto etti, yürüyüşe devam etti.

"TARİKAT DÜZENİNE SON YAŞASIN LAİK TÜRKİYE"

dokuz8haber'den Fatoş Erdoğan'ın aktardığına göre miting deyişlerle başladı. Yurttaşlar, miting alanında "Tarikat düzenine son yaşasın laik Türkiye" pankartını açtı.

"İNSANLIK SUÇLARINDA ZAMAN AŞIMI OLMAZ"

Mitingde Sivas Katliamı’nın zaman aşımına uğraması protesto edildi. Adalet sağlanamayan Sivas Katliamı'na ilişkin şunlar ifade edildi:

photo1702212071

"Katilleri serbest bırakanlar iyi bilsinler, bizler haykırmaya devam edeceğiz. Katilleri kollayanları çok iyi tanıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız"

STK'LER VE SİYASİ PARTİLERDEN YOĞUN KATILIM

Alevi̇ Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokrati̇k Alevi Dernekleri, Anadolu Alevi Canlar Federasyonu'nun organize ettiği mitinge HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, HEDEP Milletvekilleri, CHP Milletvekilleri, CHP İstanbul İl Eş Başkanı Özgür Çelik, TİP, Sol Parti, TKP, TKH, EHP,  SYKP, SEP, Halkevleri, SODAP, ESP, Partizan, Devrimci Hareket, SMF, EMEP, Devrim Hareketi, DÖP, Mücadele Birliği, Alınteri, TÖP ve çok sayıda STK katıldı.

photo1702212071(1)

Alevi Kurumları adına yapılan basın açıklamasında, Yılmaz Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe tarafından okundu. Açıklamada, Alevi topluluğunun tarih boyunca zulme boyun eğmeyen, hak mücadelesinden vazgeçmeyen bir kesim olduğu vurgulandı. Kadınların her türlü baskıya karşı mücadelesi, işçi sınıfının zorlukları, eğitimde eşitlik talepleri ve ülkenin içinde bulunduğu siyasi durum vurgulandı.

photo1702212071(6)

Alevi topluluğunun laik ve demokratik bir Türkiye için mücadele ettiği, çeşitli hukuksuzluklara karşı direndiği ve hükümetin uyguladığı politikalara karşı çıkıldığı ifade edildi. Filistin'deki çatışmalara ve ülkenin içindeki çeşitli sorunlara dikkat çekildi. Son olarak, eşit yurttaşlık hakkı talebi, laik eğitim, demokratik Türkiye çağrısı ve Alevi topluluğunun diğer talepleri dile getirildi.