İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masayı dağıtması dünya gündeminde de yankı buldu.

Reuters haber ajansı, haberi, “Türkiye muhalefeti, seçimde gösterilecek aday sebebiyle bölündü” başlığıyla verdi. Reuters, İYİ Parti liderinin mayıs ayındaki seçimlerden önce partisinin ittifaktan çekilebileceği sinyalini verdiğini, “bunun ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı durma konusunda ana muhalefet ittifakını zayıflatabileceğini” kaydetti.

Al-Monitor haber sitesi ise “Türkiye’nin muhalefet ittifakı çatladı, Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı rakip üzerine anlaşmaya varamadı” başlığını attı. Akşener’in bugün yaptığı açıklamada ‘muhalefetin adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermediğini’ kaydeden Al-Monitor, “Akşener, aynı zamanda muhalefet bloğundan ayrılabileceğinin sinyalini verdi” ifadelerini kullandı.

‘MUHALEFET İTTİFAKI BÖLÜNDÜ’

Middle East Eye (MEE) haber sitesi de konuyla ilgili haberini “Muhalefet ittifakı, cumhurbaşkanı adayı sebebiyle bölündü” başlığıyla verdi.

Al Jazeera haber sitesi, Meral Akşener’in açıklamasını “Akşener, cumhurbaşkanı adayını reddettiği için Türkiye muhalefeti bölündü” başlıklı haberiyle duyurdu.

Al Jazeera haberinde, “İYİ Parti lideri, ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını reddetti” ifadelerini kullandı. Meral Akşener’in aday olmaları için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a çağrıda bulunduğunu hatırlatan Al Jazeera, iki ismin son yerel seçimlerdeki başarısına dikkat çekti.

‘BU DURUM ERDOĞAN’A AVANTAJ SAĞLIYOR’

Şarkul Avsat haber sitesinin İngilizce versiyonu da haberi ‘İYİ Parti, muhalefet ittifakından çekilebileceği sinyalini verdi’ başlığıyla duyurdu.

ABD’nin The Wall Street Journal gazetesinin İstanbul muhabiri Jared Malsin de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Türkiye’nin muhalefet koalisyonu çatlıyor. Bu durum Erdoğan’a mayısta düzenlenmesi beklenen seçimlerde devasa bir avantaj sağlıyor olabilir” dedi.