AK Parti’ye katılacağı iddia edilen Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim" dedi.

CHP’den istifa ederek Muharrem İnce önderliğinde Memleket Partisi’nin kurucularından olan, daha sonra buradan da istifa ederek bağımsız milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi’nin “Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir” paylaşımından sonra sildiği tweet'leri gündemdeki sıcaklığını korurken AKP’ye katılacağı iddiaları sonrası sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak  bağımsız olarak milletvekilliği yapmaya devam edeceğini açıkladı.

TWEETLERİNİ SİLMİŞTİ

Çelebi’nin sildiği tweetler arasında geçen sene Ayasofya’daki vaazında Atatürk’e hakaret etmekle suçlanan imam Mustafa Demirkan’a tepki gösterdiği “Kurtardığı vatanda, kurduğu diyanetten maaş alıp Atatürk’e lanet okuyan cahil adam!” mesajı; Kadir Mısıroğlu aleyhinde paylaştığı “Peki bu Fesli Kadir kim” videosu ve Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü için attığı “Berkin Elvan ölümsüzdür”  mesajları yer alıyordu.

Çelebi Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

"Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım. Çok ciddi Egemenlik Mücadelesi veriyoruz. FETÖ-PKK mücadelesi kararlılıkla devam etmeli. Cumhur,bu konularda tutarlı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Varolsun Yüce Türk Milleti!”

Çelebi açıklamasının devamında, "Benim ağzımdan çıkmış herhangi bir beyanı duymadan bu süreçte hakaret eden, linç eden, aileme küfreden kendini bilmezlerle yargı önünde hesaplaşacağız. Ben Silivri’de neredeysem hala ordayım, sorgulanması gerekenler bugün FETÖ ve PKK ile işbirliği yapanlardır" dedi.