Türkiye'de görev yapan doktorlar için “Giderlerse gitsinler” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri sonrası AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in nörolog olan kızının da geçen ülkeyi terk ederek İngiltere’de doktorluk yapmaya başladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Türkiye’yi terk eden doktorlar arasında AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızı Türkiye’de nörolog olan Muzaffer Türkeş Demir’in de olduğunu yazdı. Pehlivan, yurtdışına yerleşmek amacıyla “iyi hal belgesi” almak için Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) sadece bu yıl başvuran doktor sayısının 1500’e dayandığını bellirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurtdışına giden Türk doktorlar için “Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz” dediğini hatırlatan Pehlivan, yazısında özetle şunları yazdı:

“Ve… Meğer, “giderse gitsin” dediği o doktorlara Erdoğan’ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızından bahsediyorum…

Evet, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in torununu anlatıyorum…

Uzun bir adı var: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir. Kendisi son olarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevindeydi. Uzmanlık alanı nörolojiydi.

ROYAL LONDON HOSPİTAL’DE ÇALIŞMAYA BAŞLADI 

Öğrendim ki geçen yıl ülkeyi terk etmiş. Ailesiyle İngiltere’ye yerleşmiş.

Orada Royal London Hospital adlı Londra’nın doğusundaki bir hastanede çalışmaya başlamış.

İşin çarpıcı başka bir yönü de var…

Türkiye’de kanser cerrahı olup prosedürlerin tamamlanmasını beklerken Avrupa restoranlarında bulaşık yıkayan, marketlerde kasiyerlik yapan doktorların varlığından bahsediyorlar. Her meslek değerli, insan seçimlerinde özgürse söz kalmaz. Lakin, ya mecbursa?

Düşünün…

Türkiye’de nörolog olan Muzaffer Türkeş Demir, İngiltere’de doktor olmak için gereken sınavları daha geçmeden vatanı terk etmiş. Halen geçmesi gereken aşamalar var. Bundandır ki, şu an Londra’da “medical support worker” yani “tıbbi destek çalışanı” olarak görev yapıyor. Bir nevi şimdilik doktor değil, doktor yardımcısı…”

TUĞRUL TÜRKEŞ: YORUM YOK 

Barış Pehlivan yazısının son bölümünde, “Acaba ‘Türkeş’ gibi soyada sahip bir doktor niye gitmiştir, AKP milletvekili olan babası ne der bu duruma?” diye sorduğunu, yanıt almak için Tuğrul Türkeş’i aradığını yazdı. Telefonda cumhurbaşkanının doktorlar için söylediği sözü de hatırlattığını belirten Pehlivan, Türkeş’in “Tek kelime bile etmem. Yorum yok!” dediğini aktardı.