AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmen listelerinin kendilerinde olduğu yönündeki açıklaması tartışıldı. Erdoğan’ın “Bu iddiaları araştırın. YSK da bunu araştırmalı” dediği öne sürüldü.

Hürriyet Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre,  AKP kurmaylarının,  Kılıçdaroğlu’nun iddialarının hukuki boyutuyla ilgili araştırma yaparak Erdoğan’a sunacağı öğrenildi.

Erdoğan’ın, bundan sonra yapılacak MKYK toplantılarına bütün bakanların katılması konusunda da talimat verdiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'ye verdiği röportajda "Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız" ifadelerini kullanmıştı.