Gazeteci Metin Cihan, AKP iktarı döneminde İsrail ile yapılan ticari ilişkileri belgeleriyle ortaya koymaya devam ediyor. Cihan, İsrail'in Gazze'deki katliamları devam ederken Türkiye'nin askeri malzeme ihraç ettiğini TÜİK'in verileri ile paylaştı.

Metin Cihan'ın paylaşımı Türkiye'nin gündemine oturdu. Karar TV'ye konuk olan AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe konuyla ilgili, "Hükümetimizin İsrail ile hiçbir ticari ilişkisi yok. Sivil şirketlerin ilişkisi var. Askeri malzeme satışı da söz konusu değil. TÜİK verisi diye paylaştıkları fotomontaj, bakanlar açıklama yapacak" dedi.

Kabaktepe iddiası reddetse de Cihan paylaştığı TÜİK'in resmi sitesine gitmek için tıklayın. Sitenin görseli de şöyle:

Screenshot 2024 03 26 At 16 38 38 Https Rapory.tuik.gov.tr

"ARTIK BU KADARI FAZLA VE ÇOK UTANMAZCA"

Metin Cihan, Kabaktepe'nin açıklamasına yanıt verdi. TÜİK'in açık kaynağına nasıl ulaştığını gösteren videoyu da paylaşan Cihan, şunları dile getirdi:

"Artık bu kadarı fazla ve çok utanmazca. TÜİK web sitesinde yer alan verilere Fotomontaj diyor. Telefonu ve interneti olan herkes ulaşabilir. Nasıl ulaştığımı video ile anlattım. Herkes deneyip görebilir. Türkiye Cumhuriyeti resmi ticaret verileridir. Fotomontaj diyor. İnanılmaz"

BAKANLIK KABAKTEPE'Yİ YALANLADI

Ticaret Bakanlığı, AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe'yi yalanlayıp İsrail ile ticareti doğruladı

Bakanlık, verilerin çarpıtıldığını söyledi. Bakanlık İsrail'e satılan ürünlerin  Avcılık için kullanıldığını söyledi. Patlayıcı maddelerin de 'jel yakıt ve çakmak gazı' olduğu ifade edildi.

Bakanlığın açıklaması