AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Eskişehir'de düzenlenen bir etkinlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hatipoğlu, bu buluşmada yaptığı konuşmada, Eskişehir'deki yerel basını destekleme sözü vererek, basın mensuplarına belediye şirketlerinden asgari ücret düzeyinde ödemeler yapacaklarını açıkladı. Ancak, bu açıklama Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca tarafından rüşvet vaadi olarak değerlendirilerek kınandı.

Hatipoğlu'nun açıklaması, basın ve yerel seçim sürecine dair tartışmalara neden oldu.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ise yazılı basın açıklaması yaparak Hatipoğlu'na tepki gösterdi.

Karaca’nın açıklaması şöyle:

"Bir belediye başkan adayı Basın kuruluşlarına destek vermek istemesi normal ancak çalışanlara rüşvet gibi vaat doğru değildir. Bir süre gazete sahipliği yapan Hatipoğlu'nun bu vaadi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde söylemesi gazetecileri incitmiştir. Hatipoğlu'nun bu vaadini bir rüşvet vaadi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz."

Hatipoğlu daha sonra sosyal medya hesabından bir başka açıklama daha yaptı. 

Açıklamasında; "Bugün Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarına verdiğimiz yemekte, gazeteci dostlarıma yönetimi devraldığımızda destek sözü verdim. Neden mi? Çünkü 4. Kuvvet medya şehrimizde doğru işlemezse şeffaf bir belediyecilik anlayışı yerleştiremeyeceğimize inanıyorum. Adına yerel medya dediğimiz yapı ne kadar kuvvetli olursa, bir şehir o kadar iyi ve katılımcı yönetilir. Bu nedenle de gazeteci dostlarımıza yerel basın mensuplarına destek sözü verdim. Hem de hiçbir siyasi ya da başka bir ayrım yapmadan. Bunu da hem şehrim için, hem de zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğü için karda, kışta, en zorlu koşullarda ter döken basın emekçileri için yapacağım. Peki mevcut yönetimin kadrolu destekçilerinden Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler. Arkadaşlar duyan duymayan kalmasın! Eskişehir’de kimseye bir faydası olmayan yönetim anlayışı sona yaklaşmıştır. Ben basın emekçileri dahil, bu şehri oluşturan hiçbir meslek grubunu yalnız bırakmayacağım. Tüm hemşehrilerimin dertleri ile dertlenecek, her bir meslek grubuna katkı sağlayacağım. Emeklisi, öğrencisi, işçisi, çiftçisi, kadını, erkeği herkesin hayatına pozitif anlamda dokunacağım. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, bu hayatta bir kişiye faydası dokunmamış, sıcak koltuğundan ahkam kesenler de buyursun incinsin." dedi.

14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Hatipoğlu, kısa süre önce AKP'ye katılmıştı.