Fox TV'de yayımlanan ve Türkiye'nin içine sürüklendiği tarikat karanlığını anlatan Kızıl Goncalar'a RTÜK'ten ceza verilmesine bir tepki de Ahmet Mümtaz Taylan'dan geldi. Taylan, X hesabından diziye ceza veren RTÜK'ün gülünç duruma düştüğünü bildirdi. "Sansürle ve para saçarak ancak kendi mahallenizde yaşarsınız, yaşarız. Marifet birlikte yaşamakta" diyen Taylan şunları dile getirdi:

"Kızıl Goncalar tüm bileşenleriyle başarılı bir iş. "Her mahallenin ezberini bozabilecek" bu tür cesur yapımlara yönelik sansürleme çabası da haksız ve yersiz. RTÜK tel maşa kriterlerle hayatın önüne dikildikçe gülünç duruma düşüyor. İktidar olmak zor değil. Ancak kültürel iktidara talipseniz donanım şart. Sansürle ve para saçarak ancak kendi mahallenizde yaşarsınız, yaşarız. Marifet birlikte yaşamakta"

Screenshot 2024 01 09 At 19 07 36 (2) X'te Ahmet Mümtaz Taylan #Kızılgoncalar Tüm Bileşenleriyle Başarılı Bir Iş. Her Mahallenin Ezberini Bozabilecek Bu Tür Cesur Yapımlara Yönelik Sansürleme Çabası Da Haksız Ve Ye[...]

NE OLMUŞTU?

Fox TV'de Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, tarikatların hedefi haline geldi. Dizi, tarikatların Türkiye'yi içine sürüklediği karanlığı anlattı. RTÜK, 31 bin şikayetin olduğu diziye 9 Milyon lira ceza ve iki kez yayın durdurma cezası verdi.

RTÜK'ün cezasından önce de dizinin çekim için Kültür Bakanlığı ve Aile Bakanlığı'ndan kiraladığı mekanların izni iptal edildi.