Ümraniye Metro çıkışına planlanan İBB Halk Ekmek Büfesi, AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin engellemelerine rağmen hizmet vereceği yere yerleştirildi.

İBB’nin yeni Halk Ekmek büfesi kurma çalışması Üsküdar’dan sonra Ümraniye’de de engellenmiş, Ümraniye Belediyesi Zabıtası, Halk Ekmek büfesinin kurulacağı noktaya kamyon çekerek alanı kapatmıştı. Çevredeki yurttaşlar da AKP’li belediyeye tepki göstermişlerdi. 10 saat süren mücadelenin ardından İBB ekipleri halk Ekmek büfesini planlanan yere koydu.

"BÜFELER HALKA HİZMET İÇİN VAR"

Halk Ekmek AŞ. Yönetim Kurulu Başkanvekili Ögen Nama, akşam saatlerinde kurulabilen büfe önünde açıklama yaptı. Nama, büfenin anahtarını sahibine teslim etti. İBB Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medya hesabından yaptığı açıkalamda, "Üsküdar’dan sonra Ümraniye’de de büfelerimiz yerleşti. Normalleşme iyidir... Halk Ekmek Büfeleri asla tartışma konusu yapılmamalı. Büfeler halka hizmet için var ve bu karar İBB Meclisi’nin ortak kararıdır. Bunda emeği olan bütün meclis üyelerine ve İBB Başkanımıza teşekkürler" ifadelerini kullandı.