GAZETE GRAFİTİ

Uzun süredir 2B tartışmalarının odağında olan Antalya’nın Kaş ilçesinde, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın da köyü olan Sahil Aklar Köyünde ultra lüks villalar için arazi yağması yaşanıyor.

Kaş ilçesi Aklar Köyünde yapılmaya çalışılan 2B uygulaması, köylüyü isyan ettirdi. Uygulamanın köylülerin kullandığı alana göre değil, birkaç kişinin çıkarına göre düzenlendiğini savunan köylüler, atadan, dededen kullandıkları toprakların bu uygulama ile ellerinden gittiğini, orman arazisi kapsamında kalan bölgelere kaçak villalar yapıldığını iddia ettiler. Köylüler, yıllardır kullandıkları arazilerin orman olarak tescillendiğini, buna karşılık emsal arazilerin ise 2B olarak kaydedildiğini iddia ettiler.

VAHİM İDDİA: KALKAN ORMAN İŞLETME ŞEFİNE VİLLA HEDİYE EDİLDİ

2B uygulaması dışında kalıp orman arazisi olarak tescil edilen yerlere kaçak villalar yapıldığını söyleyen köylüler, villaları yapanların Kalkan Orman İşletme Şefine de villa hediye ettiklerini ileri sürdüler. Daha önce gerçekleştirilen tapulama işlemi sırasında yasal statü kazanan bir arazi üzerinde yapılan villaya karşılık Kalkan İşletme Şefinin 2B uygulamasını villa hediye edenlerin arzularına göre gerçekleştirdiğini söyleyen köylüler, bu yolla birkaç kişinin pek çok araziye konduklarını belirttiler.

Kalkan Orman İşletme Şefine hediye edildiği iddia edilen villa

“2B TESPİT LİSTESİ MUHTARIN MEKANINDA ASKIYA ÇIKTI”

Antalya Orman İl Müdürlüğü’nün bölgede yaptığı orman arazi tespit çalışmasının sonuçlarını içeren listenin normalde Aklar Köyü Muhtarlığı, okul ya da camide askıya çıkması gerekirken böyle yapılmadığını, Köy Muhtarı, aynı zamanda Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın da ağabeyi olan, Ergun Ulutaş tarafından Saklıkent’te kendisine ait işletmede askıya çıkardığını, köylülerin bu askıya çıkan 2B arazisi listeleri göremediklerini de ifade ettiler.

AKLAR KÖYÜ MUHTARI: “ŞU ANDA SADECE  ORMAN DURUM TESPİTİ YAPILDI”

Aklar Köyü Muhtarı Ergun Ulutaş da, yapılan uygulamanın sadece neresinin orman arazisi neresinin orman vasfını kaybetmiş arazi olduğunun tespiti olduğunu belirterek, “henüz kadastro tespiti yapılmadı. Hangi arazi kime ait, daha belli değil” dedi. 2B listelerinin kendi işletmesinde askıya çıktığı iddialarını reddeden Ergun Ulutaş, listelerin günün belirli saatlerinde imam aracılığı ile diğer saatlerde de görevlendirdiği bir kişi tarafından köylülerin erişimine açtığını, bugün kendisini eleştirenlerin listelere 7 – 8 defa baktıklarını söyledi.

“SADECE TUTANAK TUTULUP CEZA KESİLİYOR”

Köylüler, bölgede yapılan villaların kaçak durumda olduğunu vurgulayarak, bu villalar için belediyenin sadece ceza kestiğini, başka bir şey yapmadığını iddia eden köylüler, belediyenin bu uygulamasının, kaçak yapılaşmaya göz yumduğunu ve doğayı talan ederek yapılaşmanın önünü açtığını söylediler.

KAŞ BELEDİYE BAŞKANI MUTLU ULUTAŞ: “KİMSEYE MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ”

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, bölgede gerçekleştirilen 2B uygulamasının Orman İl Müdürlüğü’nün inisiyatifinde gerçekleştiğini ve kendilerinin görev alanı dışında kaldığını belirterek, kaçak villalarla ilgili eğer tutulan tutanak varsa ya da yeni bir inşaat söz konusuysa, belediye olarak üzerine düşeni yapacaklarını ve yıkımları gerçekleştireceklerini söyledi.

“TAŞLAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ALINIYOR”

Bölgede halihazırda devam eden arazi düzleştirme çalışması için Muhtar Ergun Ulutaş ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş Kınık’ta devam eden Toptancı Hali İnşaatı için Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını söylerken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de inşaatın ihale ile bir firmaya verildiğini ve kendilerinin haberlerinin olmadığını belirtiyorlar.

“BURASI BENİM, TAŞLARI ALIN, ZEMİNİ DÜZLEYİN”

Konu ile ilgili görüştüğümüz Toptancı Hali İnşaatını yapan firmanın yetkilisi, bölgeden taş aldıklarını doğrulayarak, kendilerine bölgeden Aklar Köyünden birisinin geldiğini, şu anda taşların alındığı araziyi göstererek, “burası benim. Siz bana araziyi düzleyin, çıkan taşlar da sizin olsun, para istemem” dediğini söylediler. Köy Muhtarı Ergun Ulutaş da o arazinin üçlü bir statüsünün olduğunu, bir kısmının şahıs tapulu, bir kısmının hazine tapulu, bir kısmının da orman olduğunu söyledi.