AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Kanal 7'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'yi ziyareti ile ilgili soruyu cevaplayan Güler, Haziran ayında gerçekleşeceğini düşündüğünü söyledi.

İki parti arasındaki görüşmeleri olumlu karşıladıklarını söyleyen Güler, "Bizim Meclis’te diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle diyaloğumuz vardı. Aslında biz hepimiz görüşüp konuşuyorduk. Ancak bunun topluma yansıması önemli. Bundan sonraki dönemlerde de diyalog zemininin devam edeceğini düşünüyorum. Dünyanın birçok bölgesine baktığımızda çatışma alanları oluşmuş durumda. Ülkemizde birlik beraberliğin sağlanması ve çözüm noktasında bulunmamız gerekiyor. Bu önemli bir konudur ve devam edeceğini düşünüyorum."

ZİYARET NE ZAMAN OLACAK?

Güler, Erdoğan'ın CHP ziyaretinin tarihiyle ilgili ise "31 Mayıs/1-2 Haziran arası kampımız var. Zannediyorum ki o kamptan sonraki haftalarda olur. Henüz Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun bir programı var ona göre denk getirilecektir. Tahmin ediyorum, Haziran'ın ilk haftalarında değerlendirileceğine düşünüyorum" şeklinde konuştu.

8 YIL SONRA İLK GÖRÜŞME

CHP ve AKP arasında 8 yıl aradan sonra genel başkan düzeyinde ilk kez görüşme gerçekleştirilmişti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs'ta bir araya gelmişti.

Görüşmede Özgür Özel ve Erdoğan'ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ve AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da yer almıştı. 1 saat 35 dakika süren görüşme sonrasında ortak açıklama yapılmamıştı.

Özel’in ziyaretinde yaşanan 'boş koltuk' görüntüsünün ortaya çıkmaması için Erdoğan'ın ziyaretinde Özel'in makam odasının kullanılacağı ve liderlerin tek kişilik koltuklara ziyarete katılacak diğer isimlerinde kanepelere oturacak şekilde oturma düzeni planlandığı öğrenildi.