Haber: Belgizar Abiri Şimşek

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Malatya'dan  AKP'ye seslendi. Özel, 6 Şubat depreminde Malatya'nın yeterince ülke gündeminde yer bulmadığını söyleyerek, hükümeti becerisizlikle suçladı. AKP vekillerinin 'Biz konuşursak reis kızar' korkusuyla Malatya'yı yeterince anlatmadığını söyleyen Özel,bu yüzden kimsenin Malatya'da deprem olduğunu bilmediğini söyledi.

Türkiye'nin kader secimlerine sayılı günler kala ana muhalefetin calismalari hiz kazandi. CHP Grupbaskanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Veli Ağbaba Güzelbahçe Konteyner kentte vatandaşlarla biraraya geldi. Depremin ilk gününden beri Malatyada depremzedelerin yanında olan İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal  çocuklara oyuncak dağıttı. CHP'li Özelin Güzelbahçe programı yoğun ilgiyle karşılandı.

WhatsApp Image 2023-05-07 at 10.53.50

ÖZEL'İ MALATYALILAR HALAYLARLA KARŞILADILAR

Yaklaşık olarak bir saat geç başlayan halk buluşmasında her geçen an kalabalık daha da arttı. Güzelbahçe Konteyner Kentte toplanan yurttaşlar geniş  halaylar eşliğinde Özel ve Ağbaba'yi karşıladı. Halayda vatandaşlarla kol kola  giren CHP'li belediye başkanları da bu coşkuya ortak oldu.

ÖZEL: MALATYA'NIN FELAKETİNİ AĞBABA DUYURDU

Depremin vurduğu Malatya'da böyle bir çoşkuyla karşılanmanın umut verici olduğunu belirten Özel, Malatya'yı gördüğünde ne kadar büyük bir felaletle karşı karşıya kaldığını söyledi. Veli Ağbaba'nın çektiği vidolardan sonra ülkenin haberdar olduğunu dile getiren Özel, hükümete eleştiri okları yöneltti. AKP'nin Malatya karnesinin zayıf olduğunu belirten Özel, hükümeti becerisizlik ve basiretsizlikle niteledi.

 İTTİFAK ORTAKLARI GÜÇ VERİYOR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Malatya için elinden geleninden fazlasını yaptığını dile getiren Özel, 14 Mayıs seçimlerinde Malatya'dan bir değil, iki üç vekil çıkarılmasını istedi. Millet ittifakı ortaklarının da il başkanlarının katıldığı halk buluşmasında Özel artık daha güçlü olduklarını soyledi. Özel'in açıklamaları şöyle:"Siz başarırsanız biz 2'yi de 3'üde çıkartırız. Ben parti adı vermeyeceğim. Bazı partilerin seçmeni, oyu var ama gücü vekil çıkartmaya yetmiyor. Ölçün biçin ona göre kararınızı verin. Veli Ağbaba'nın yanında 2-3 vekil çıkması için eğer orada olmuyorsa bu tarafa güç getirin. Biz geçmişte baraj altı kalmasınlar diye oy verdik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Bey ile Kemal Kılıçdaroğlu kafa kafaya gidiyor. Kemal Bey yüzde 50'yi aldı gidiyor ama diğer iki partinin seçmenlerinin oylarına talibiz" dedi.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu