İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın 6 Ekim 2023'te Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Sekreterliği'ne yazdığı mektupla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in haberine göre, Uçar'ın adliyede "rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük" iddialarını konu alan yazıyı diğer savcılara hazırlama talimatı veren Başsavcı Vekili Mesut Erdinç Bayhan ve yine aynı içerikle tutanak hazırlayan başka savcıların tanık olarak dinlendiği ortaya çıktı. 

'UYUŞTURUCU TİCARETİ ŞÜPHELİLERİ TAHLİYE EDİLMİŞ'

Erkin, yazısının devamında Başsavcı İsmail Uçar'ın kaleme aldığı rüşvet iddialarını destekleyen dosyalara ulaştığına yer verdi. Habere göre, Aytunç Erkin'in ulaştığı "uyuşturucu ticareti" dosyalarında şüphelilerin tahliye itiraz dilekçelerine verilen ret kararları yine İstanbul Anadolu 4. Sulh tarafından tahliyeye dönüştürülmüş. Yani "uyuşturucu ticareti" yapmakla suçlanan bazı şüpheliler, tahliye edilmiş. 

 NE OLMUŞTU? 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, 6 Ekim 2023'te İstanbul Anadolu Adliyesi'nde bazı ve hakim ve savcıların rüşvet ve usulsüzlük yaptığına ilişkin iddiaların yer aldığı bir mektup kaleme almış ve bunu Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği'ne iletmişti. Uçar'ın kaleme aldığı tutanak, Birgün yazarı Timur Soykan'ın haberleştirmesiyle kamuoyuna yansımıştı. Soykan'ın söz konusu mektubu ve içinde yer alan iddiaları haberleştirmesinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı.