CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Ayketin, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, depremin ardından sel felaketinin vurduğu Adıyaman Karapınar 4 No’lu çadır bölgesinde çadırkentlerde yaşayan yurttaşların sorunlarını dinledi. Yurttaşlar sel nedeniyle yıkılan çadırlarını CHP milletvekillerine gösterdiler. Bir yurttaş, “İki senedir ben bu mahalledeyim, çadırkent kurduklarında dere yatağıdır dedik, buraya kurduklarında Adıyaman’ın bütün suyunun buraya yıkılacağını da söyledik… Ama bize ‘Biz biliyoruz, biz bu işin uzmanıyız’ dediler. Bizi bu çamurun içine kurdular” dedi.

“BURAYA GELEN ÇİKOLATA DAĞITIYOR, 100 KİŞİ. FOTOĞRAFINI ÇEKİYORLAR”

Gece yağmurun ardından kendilerine palet verildiğini aktaran yurttaş, “Bana 3 tane plastik palet verdiler, ben 8 kişi çadırdayım. Benim çadırımın içine 12 tane palet kurarsam, çadırın içini kaplayacak. 3 palet üzerinde ben 8 kişi nasıl yatacağım?” diye sordu. Yurttaş, “Buraya gelen çikolata dağıtıyor, 100 kişi. Fotoğrafını çekiyorlar, ‘Biz yapıyoruz” dedi.

Yurttaş, yemek için çamurun içinde sıraya girdiklerini de kaydetti.

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere ise şunları söyledi:

“Dün geceden beri aralıksız yağan yağış sonrası, halen yağış devam ediyor. Şu an gördüğünüz gibi, çadırlar su dolu ve ortalık çamur deryasına dönmüş durumda. Annelerimiz, terlikle bu suyun içerisinde, dün geceden beri yaşam mücadelesi veriyorlar. Burada büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. 9 şiddetindeki depremde daha etkili vicdanları kanatan, hepimizin yüreğini param parça eden bir tablo var. Buradan iktidara çağrı yapıyoruz. Hani barınma sorunu çözülmüştü. Sayın bakan hani barınma sorununu çözmüştünüz. Gelin bu tabloyu görün ve bir an evvel bu insanların bu çadır ve çamurlardan kurtarılıp, uygun yerlere nakledilmesi gerekiyor. Nereye gönderecek, ne yapacaksanız gelin hep beraber bu insanlarımızı bu zor andan kurtaralım. Bunların hepsi hastalık kapacak. Soğukta dün geceden beri ıslak battaniyelerle ayakta durmaya çalışıyorlar... Adıyaman yıkıldı bir kez daha yıkılıyor, insanlar ölümle pençeleşiyor ve kurtarılmayı bekliyorlar.”

“KAMERALAR SIRF ŞURAYI ÇEKİYOR”

Başka bir yurttaş da temiz sularının olmadığını dile getirerek, “Kamera geliyor sırf şurayı çekiyor. Diyor ki ‘Çadırkentte her şey yolunda’. Yolunda değil. Yemin ederim değil. Bir yukarı çıksınlar, burayı çekmesin. Yemek yenen yeri çekmesinler, gelsinler yukarıya çadırların içine bizimle konuşsunlar. Eğer onlar bir gün yaşıyorsa vallahi billahi ben de yaşarım” dedi.

ERDOĞAN’A TEPKİ

Bir yurttaş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Bunu da çekin, Recep Tayyip Erdoğan var ya alsın Suriyelilerle gurur duysun. Recep Tayyip Erdoğan onlara gösterdiği ilgiyi buradaki hiçbir halkına göstermiyor… Suriyelileri götürüyor, konteynere yerleştiriyor, burada kendi halkı burada çamur içinde rezil oluyor” diye tepki gösterdi.