Haber: Sabri Kırdar

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Attalos Heykeli önünde yapılan anmaya çok sayıda kişi katıldı. “ Denizler'in Yolunda Filistin’in Yanındayız “ Pankartının açıldığı anmadan Deniz Gezmiş’in kuzeni de kısa bir konuşma yaptı. Ardından yapılan saygı duruşundan sonra basın açıklaması okundu. Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Güçleri adına EMEP Antalya İl Başkanı Feyyaz Balcı okudu. Feyyaz Balcı şunları belirtti;

“ Dünyada, özel olarak da Orta Doğu'da bölgesel güçlerin de bir parçası olduğu emperyalistler arası paylaşım mücadelesi şiddetlenirken Türkiye bu çatışmanın girdabına daha çok sürükleniyor. Bir yandan Erdoğan liderliğindeki AKP iktidarı, Kürt sorununda savaşa dayalı çözüm politikasının devamı olarak yeni bir sınır ötesi harekâtının hazırlığı içerisinde. Diğer yandan, Türkiye ve Irak arasında temasları gerçekleştirilen, Doğu Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasında alternatif bir ticaret yolu yaratmayı amaçlayan ‘Kalkınma Yolu’ projesiyle bölgenin dizaynında pay ve çıkar arayışlarını sürdürüyor.

Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerin desteğiyle İsrail’in egemen sınıflarının Filistin’de çocuk yaşlı, kadın erkek ayrımı gözetmeden düzenlediği saldırılar soykırıma varmış durumda. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesine omuz verdiği Filistin  halkı, o gün olduğu gibi bugün de İsrail Siyonizmi’nin emperyalizm destekli katliamlarıyla yüz yüze. İşgalci İsrail ordusunun Gazze’ye 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği  saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bine yaklaştı.

Erdoğan ve tek adam yönetimi, Filistin halkının uğradığı vahşet karşısında sahte gözyaşı

döküp, hamasi nutuklar atarken İsrail’le ticari ilişkilerini pervasızca sürdürdü. Ancak halkın yoğun tepkisi üzerine İsrail’le ticari ilişkileri sınırladığını açıklamak zorunda kaldı.

** Tek adam yönetiminin yoğunlaştıracağı sömürü ve saldırı politikalarına, bunlara eşlik edecek olan sınır ötesi operasyonlara dur diyelim!

** İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamları ve soykırım politikası karşısında sessiz kalmayalım!