Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay ile ilgili Yargıtay kararına dair, "Meclis'e yönelik darbe girişimi" yorumu yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına 'sorumsuzca' nitelemesi yaptı.

"SORUMSUZCA BİR HAREKET"

X hesabından açıklamada bulunan Tunç, "Gezi kalkışması sebebiyle Türk Ceza Kanununun 312. maddesi uyarınca, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen kesinleşmiş mahkumiyet hükmü sonrasında, bu hükümle ilgili olarak verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları üzerinden yapılan değerlendirmelerde “Meclise yönelik darbe yapıldığı” şeklinde açıklamalarda bulunmak son derece yanlış ve sorumsuzca bir harekettir." dedi.

"SORUNLAR SOKAKTA ÇÖZÜLMEZ"

Bakan Tunç Özgür Özel'in, CHP üyeleri ve milletvekilleri olarak sokakta hak arayacaklarına dair açıklamasına da, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını bahane ederek sokak hareketleri çağrısında bulunmanın kimseye bir yararı yoktur. Hukuk devletinde sorunlar sokakta değil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülür." sözleri ile yanıt verdi.