Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 18 yıl aradan sonra ilk kez bugün CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edecek. CHP lideri Özgür Özel’in gündeme getireceği konular arasında Gezi davası, Kobane davası, kayyım uygulamaları olacak. Özel’in ayrıca Erdoğan’dan buğday ve çay taban fiyatına zam istemesi de bekleniyor. Görüşmenin kritik konularından biri de Gezi tutuklusu Osman Kavala olacak.

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “Osman Kavala dosyasının kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaşıldığını öğrendim” dedi.

Selvi özetle şunları yazdı:

“Kavala dosyasının kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaşıldığını öğrendim. Görüşmede FETÖ’cülerin Gezi olaylarını kışkırttığı, mahkûmiyete esas alınan 11 sayfalık gizli Kavala raporunun bunlar tarafından oluşturulduğunun ayrıntılı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldığı söyleniyor.”

‘DİĞER GEZİ MAHKUMLARI DA BAŞVURMALI’

Kavala’nın yeniden yargılanma talebiyle Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuruyla ilgili de bilgi veren Selvi, şöyle devam etti:

Osman Kavala hakkındaki yeniden yargılama talebiyle ilgili çalışmalar, 1 yıl önce başladı. Avukat Hilal Zengin’in yürüttüğü çalışmaların arkasındaki asıl isim Avukat Murteza Zengin. Anayasa hukukçusu olan Murteza Zengin, AK Parti’den 26’ncı dönem İstanbul milletvekilliği yaptı. Doktorasını ‘cumhurbaşkanının vatana ihaneti’ üzerine yapan Av. Murteza Zengin, çeşitli üniversitelerde anayasa ve ceza hukuku konusunda dersler veriyor.

Şuna dikkatinizi çekerim; buradan çıkacak bir karar Gezi mahkûmları için emsal teşkil eder. Ama bu başvuru sadece Osman Kavala için yapılmış durumda. Diğer Gezi mahkûmlarının da ayrı ayrı başvuruda bulunmaları gerekiyor.”