ABD‘nin Georgia eyaletinde, bir polis eğitim tesisi inşa etmek için Atlanta Ormanı‘nın yok edilmesine karşı çıkan Panamalı çevre aktivisti Manuel Esteban Paez Teran, geçen çarşamba günü polis tarafından vurularak öldürüldü.

Protestocuların “polis şehri” (cop city) adını verdiği, Atlanta kentinde yapılması planlanan kolluk eğitim merkezinin inşasını durdurmaya yönelik protestoya katılan 26 yaşındaki Teran, ABD tarihinde öldürülen tek çevreci aktivist.

O gün orman savunucularını alandan çıkarmak için çok sayıda emniyet gücü ormana baskın düzenledi. Ekiplerin arasında SWAT ekipleri, DeKalb İlçe polisi, Atlanta polisi ve Georgia eyalet polisi de yer alıyordu.

Teran’ın öldürülmeden önce çadırının içinde olduğu ve protestocuları ormandan çıkarmaya çalışan emniyet görevlilerinin sözlü emirlerini yerine getirmediği iddia edildi.

Sözlü uyarıları dikkate almayan Teran’ın bir polis memurunu vurduğu, diğer polislerin ise karşı ateş açarak Teran’ı öldürdüğü belirtildi.

Bu iddiaların kanıtlanamaması üzerine aktivistler emniyet güçlerinin vücut kamera görüntülerinin yayımlanması çağrısında bulundu. Emniyetten yapılan bir açıklamada ise, Teran’ı vuran emniyet memurunun yoğun bakımda olduğu ve güvenlik gerekçeleri nedeniyle Teran’ı vuran memurun adının açıklanmayacağı ifade edildi.