Pegasus Havayolu şirketi bu kez de kasıtlı olarak saatler süren rötarlar ile yurttaşları mağdur ettiği iddiasıyla gündemde. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, şikayetler üzerine Pegasus havayolu şirketinde yaşanan rötarlar ile ilgili Meclis'te Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın cevaplaması için soru önergesi sundu.

"7 SAATLİK RÖTAR OLMAZ"

"Pegasus havayolu şirketi son günlerde vatandaşlara büyük mağduriyet yaşatıyor. 40-45 dakikalık uçuş mesafesine 7 saat rötar olmaz! Bunun adı uçak iptali olması gerekiyor!" diyen Tarhan, uzun saatler süren ve sistematik olarak artan rötarların kasıtlı bir ihmali gösterdiğini söyledi. 

"HİÇBİR DENETİM VE YAPTIRIM UYGULANMIYOR"

Konuyla ilgili hiçbir şey yapılmadığını belirten Tarhan, "Hiçbir denetim ve yaptırım uygulanmıyor. Bu da bize göstermektedir ki; söz konusu şirket bu gecikmelerin doğal, vatandaş mağduriyetlerinin ise önemsiz olduğunu düşünmektedir" diye konuştu.

"MAĞDURİYETLERDEN KİMSE BAHSETMİYOR"

Tarhan şöyle konuştu:

"Rötarların artmasından muzdarip olan vatandaşlar seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak Bakanlık başta olmak üzere hiçbir yetkili bu yolculuklar sırasında ortaya çıkan mağduriyetlerden bahsetmiyor."

"ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI DA BU SORUNLARIN HEPSİNİN MUHATABIDIR"

"Bu mağduriyet karşısında vatandaş kurumsal nitelikte bir muhatap bulamıyor. Bu sorunların çözülmesi adına herhangi bir adım da atılmıyor. Ancak bu noktada tüm sorumluluk firmaya ait değildir. Firmanın keyfi uygulamalarını denetlemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bu sorunların hepsinin muhatabıdır."

"YETKİLİLER SORULARIMIZA ACİLEN CEVAP VERMELİ"

"Her fırsatta tam bir facia olmasına rağmen ısrarla İstanbul Yeni Havalimanını savunan, sürekli dünyanın bizim hava taşımacılığımızı kıskandığını söyleyen hükümet yetkilileri sorularımıza acilen cevap vermeli ve bu soruna kalıcı bir çözüm üretmelidir."