Seyahate çıkmak istiyorsunuz ancak gerekli bütçeyi tamamlayamadınız. O halde siz de B planını uygulayın! Bu B planı ise seyahat masraflarınızı minimum seviyeye indirmenizi ve böylelikle çok daha düşük bir bütçe ile seyahat etmenizi kapsıyor. Peki, bunu nasıl başaracaksınız? İşte bu sorunun yanıtı içeriğimizde mevcut... Sadece 6 adımda seyahat masraflarını azaltmanızı ve daha düşük bütçeyle gezi programı yapmanızı sağlayacağız!

1. Adım: Seyahat Bölgesini Seçin

Öncelikle bir seyahat bölgesi seçmelisiniz ancak herkesin gittiği popüler tatil bölgelerinden de uzak durmanız gerekiyor. Bunun yerine henüz keşfedilmemiş ya da popülerlik kazanmamış bir tatil beldesini tercih etmeye çalışın. Nedeni ise popüler tatil ya da gezi bölgelerinde fiyatların her zaman daha yüksek olmasıdır. Oysa çok fazla popüler olmasa da gayet güzel tatil ve gezi yerleri var. Uygun fiyatla tatil yapmak istiyorsanız destinasyon seçiminizi de bu yönde yapmalı ve çok bilindik tatil yerlerinden uzak durmalısınız.

2. Adım: Seyahat Tarihlerini Belirleyin

Yola çıkacağınız ve dönüş yapacağınız tarihleri de çok iyi belirlemeniz gerekiyor. Mümkünse hafta sonuna bilet almamaya çalışın. Hafta içi daha ekonomik fiyatlarla uçuş yapabilirsiniz. Aynı zamanda konaklama giderleriniz de hafta içini tercih etmeniz durumunda daha düşük fiyatlara tekabül edecektir. Hafta sonları daha fazla sayıda kişi gezi yaptığından fiyatların bir miktar artığını bilmeyenler için aktaralım.

3. Adım: Ulaşım Seçeneklerini İnceleyin

Gideceğiniz yerde toplu taşımayı kullanırsanız düşük bütçeyle seyahat etmenin gerekliliklerinden birini daha yerine getirebilirsiniz. Hangi bölgeye giderseniz gidin, herhangi bir yere ulaşmanın kolay yolu toplu ulaşımdır. Dolayısıyla yola çıkmadan gideceğiniz yerdeki toplu ulaşım seçeneklerini gözden geçirmenizde fayda var. Minimum bütçe ile şehir içi ulaşım konusunu da sorun etmekten kurtulabilirsiniz.

4. Adım: Erken Rezervasyon İndiriminden Faydalanın

Konaklamak için yer seçiminizi ve rezervasyon işleminizi asla son ana bırakmayın. Hatta ne kadar erken dönemde seyahatinizi planlarsanız ve otel seçiminizi yaparsanız bütçeniz açısından o kadar iyi olacaktır. Konaklamak için bol yıldızlı bir otel yerine butik otellere ya da pansiyonlara da yönelebilirsiniz. Bu iki seçenek arasındaki fark bir hayli yüksek olabiliyor. Yani bir pansiyonda kalmayı tercih ettiğinizde, konaklamak için çok daha az bütçe ayırmanız yeterli oluyor. Hangi konaklama seçeneğine yönelirseniz yönelin mutlaka erken dönemde rezervasyon yaptırın ve indirim fırsatlarından faydalanın.

5. Adım: Bütçenizi Ayarlayın

Seyahatlerde planlı hareket etmek her zaman daha ekonomiktir. Gelişigüzel seçimler yapmak yerine bütçenizi planlı bir şekilde değerlendirmeye önem vermelisiniz. Ulaşım, konaklama, yemek gibi giderler için ne kadar ayırmanız gerektiğini zaten öğreneceksiniz. Çünkü erkenden biletinizi almanızı ve otel için de rezervasyonunuzu yaptırmanızı öneriyoruz.

Bunun dışında toplu ulaşım giderlerini de öğrenerek tahmini bir toplu seyahat bütçesi belirleyebilirsiniz. Yeme içme için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiğini de mutlaka araştırın. Olabildiğince uygun fiyatlı restoranlara yönelin. Bu sayede yeme içme için de minimum bütçe ayırma şansını elde edebilirsiniz.

6. Adım: Uçak Biletinizi Alın

İşte en önemli aşamaya geldik! Uçak bileti alırken yapacağınız doğru tercihle masraflardan büyük tasarruf edebilirsiniz. Bunun yolu da Pegasus’tan geçiyor. Zira en ucuz uçak bileti burada ve ulaşım için minimum düzeyde bütçe ayırmak istiyorsanız öncelikle flypgs.com’u ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bu web sitesinde en uygun fiyatlarla uçak bileti almanız mümkün olacak.

Yolculuğunuzun son derece güvenli ve konforlu geçecek olması da bir başka artısı! Aynı zamanda Pegasus, sunduğu ek hizmetlerle de ön plana çıkan bir hava yolu firmasıdır. Ek hizmetler için de düşük bir bütçe ayırmanız yeterlidir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için siz de flypgs.com’u ziyaret edebilir, en uygun fiyatla konforlu bir seyahate çıkabilirsiniz!