Dünyanın kıtalararası tek maraton olan İstanbul Maratonu bugün 43. kez koşuluyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan İstanbul Maratonu'nun startını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte verdi. Toplam 40 bin kişinin yer alacağı İstabul Maratonu kapsamında 15 kilometre koşusu ve 8 kilometre halk koşusu da gerçekleştiriliyor.

BAZI YOLLAR KAPALI

N Kolay 43. İstanbul Maratonu için koşu parkuru ve bağlantı yolları araç trafiğine kapatıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 03.00'te, parkur üzerindeki tüm yollar ise 05.00'ten itibaren araç trafiğine kapatılırken, bu yollar saat 12.30'dan itibaren kademeli olarak trafiğe açılacak. Parkurda yer alan Barbaros Bulvarı çift yönlü olarak trafiğe kapatılmayacak, Ortaköy-Levent istikameti araç geçişine açık tutulacak.

54 'ELİT' ATLET DE KATILIYOR
N Kolay 43. İstanbul Maratonu'nda 54 atlet yarışıyor. Erkeklerde İstanbul Maratonu'nda 2.09.44 ile parkur rekorunu elinde tutan Kenyalı Daniel Kipkore Kibet'in yanı sıra Etiyopya'dan Chele Dechasa, Yitayal Zerihun, Bazu Worku gibi kariyerlerinde 2.07'nin altında derecesi bulunan atletler organizasyonda mücadele ediyor. Yarışın dikkat çekici isimlerinden biri de geçen yıl yarı maratonu 59.26 ile koşan Ugandalı Victor Kiplangat. Kadınlarda Frankfurt Maratonu'nun eski şampiyonlarından 2.21.59'luk dereceye sahip Etiyopyalı Mamitu Daska, Amsterdam'da 2.24.38'lik dereceyle koşan Jackline Chepgneno isimleri ön plana çıkıyor.

43. İstanbul Maratonu'nu erkekler ve kadınlarda birinci tamamlayanlara 35'er bin dolar para ödülü verilecek. Maratonda ikinciliği elde edenler 20 bin, üçüncüler de 10 bin dolar ödül alacak. Türk sporcularda ise maratonu birinci bitirenler 30 bin lira, ikinciler 15 bin lira, üçüncüler ise 5 bin lira para ödülünün sahibi olacak.