BBC News'in haberine göre NDTV basın özgürlüğü konusunda dünyanın en kötü karnelerinden birine sahip olan Hindistan'ın az sayıda bağımsız yayıncısından biri. Büyük haber ağının "hükümete yakın" bir işadamının kontrolüne geçişine bu nedenle şüpheyle bakılıyor.

Hindistan'ın tanınmış haber sunucusu ve NDTV'nin kıdemli editörü Ravish Kumar, medya kuruşunun el değiştireceği haberlerinden sonra "gazetecilik yapmak için artık tutkuya yer olmadığını" söyleyerek istifa etti.

Adani'nin limandan enerji sektörüne çok sayıda iştirakinin 23 bin çalışanı var ve bunların toplam piyasa değeri 230 milyar dolar.

Adani, okulu bırakıp ticarete atıldıktan sonra dünyanın en zengin kişilerinden biri haline gelirken özel ilişkilerinden çevreye, çok sayıda çatışmalı konuyla da gündeme geldi.

16 yaşında okulu terk edip risk iştahı bu kadar yüksek bir iş adamı haline gelmeden önceki dönemde farklı işlere girişti.

Mumbai'ye taşınan genç Adani'nin ilk denediği iş elmas ticaretiydi. Ancak bu girişimi uzun sürmedi ve 2 yıl sonra memleketi Gujarat'a döndü. Burada kardeşinin işlettiği bir paketleme fabrikasını yönetecekti.

Tekstil tüccarı orta sınıf bir aileden gelen Adani, 1998'de emtia ticaretine odaklanan bir şirket kurdu ve bundan sonra yükselişe geçti.

Geçen 24 yılda şirketlerinin faaliyet alanlarının çeşitlenmesiyle liman, maden demiryolları, altyapı, enerji ve gayrimenkule yöneldi.

Şirketlerinin borç oranları yüksekti.

Adani, "Hindistan'ın yeni nesil kodamanları arasından en agresifi" olarak tanımlanıyordu.