Adıyaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turabi Bayır ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Mahmut Gazi İspir ile birlikte Karapınar, Esentepe ve Hastane Minibüsçüler Kooperatiflerini ziyaret eden CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere, minibüsçü esnafının girdi ve yüksek mazot fiyatlarından dolayı yaşadığı ekonomik zorlukların kangrene dönüştüğünü ifade etti. Deprem sonrasında sorunların daha da büyüdüğünü belirten Tutdere, Belediye tarafından verilen 2 aylık, toplamda 8 bin Lira mazot desteği sözünün yerine getirilmediğini hatırlatarak, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a, görevini devretmeden sözünü yerine getirme çağrısında bulundu.


“BİR LASTİK TAMİRİ İÇİN 30 YOLCU TAŞIYORLAR”


Tutdere, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yüksek mazot ve girdi fiyatları nedeniyle büyük bir ekonomik sorunla boğuluyorlar. Bugün bir lastiğin tamiri için 30 yolcu taşımak zorunda kalan minibüsçü esnafı kan ağlıyor. Deprem sonrasında Adıyaman Belediye tarafından vaat edilen sözler yerine getirilmemiş.”


“GÖREVİ DEVRETMEDEN ESNAFIN SORUNUNU GİDERİN”


“Belediye Başkanımıza çağrı yapıyorum, Sayın Süleyman Kılınç siz özellikle taşıma işi yapan esnafımıza mazot desteği olarak 2 ay, toplam 8 bin Lira ödeme yapmayı davet etmişsiniz ancak bu ödemeyi yapmamışsınız. Sayın Başkanım, görevi devretmeden esnafımızın bu sorununu giderin ve bu mağduriyeti önleyin diyorum ve sizi göreve davet ediyorum.”


“BİZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE ESNAFIN DA HALKIN DA YÜZÜ GÜLECEK”


“Biz 31 Mart’tan sonra Adıyaman Belediye Başkanı seçildiğimizde ve Adıyaman’da değişimi birlikte gerçekleştirdiğimizde Adıyaman Belediyesi bütün imkanlarıyla şoför esnafın yanında olacak, şoför esnafın da yüzü gülecek, halkımızın da yüzü gülecek.”