dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici ve Siyaset Yazarı Selim Akmen, dokuz8TV'nin Gündem Siyaset programında haftanın gündemini yorumladı. Erzincan İliç'teki siyanürlü maden faciası hakkında konuşan Biçici, felaketin Türkiye'yi etkileme ihtimaline dikkat çekti. Biçici, Murat Kurum'un Çevre Bakanlığı döneminde ÇED iznini aldığını hatırlaması üzerine Akmen de, "Murat Kurum'un açıklamalarını dinledim. İstanbul tehlike altında. Dinlediklerime inanmadım. Ticarette bazı tanımlar vardır. Sınırlı soruml diye bunu anlamı sermeye koyan adam en fazla parasını kaybeder. Bir de sınırsız sorumlu ardır. Evine kadar haciz gelir. Ben Murat Kurum da 'sınırsız sorumsuz' bir şahsiye gördüm" dedi.

Akmen, Murat Kurum'un açıklamaların da tek bir sorumluluk kabul etmemesine hayret ettiğini belirterek, "AKP ve MHP'nin İstanbul'a özel bir kini mi var? Çünkü İstanbul yalnızca ticaretin merkezi değil." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum'un 6 Şubat depremleri önncesi imar affının mimarı da olduğunu hatırlatan Akmen, "Geçen sene yaptı ama sorumlu değil. Sınırsız sorumsuz bakan olarak stajını yaptı şimdi de belediye başkan adayı. Çevrede yok TOKİ'de yok. Neyden sorumluydun kadeşim sen? İstanbul sınırsız sorumsuz insanlara bırakılacak bir yer değil. " yorumunda bulundu.