Haber: Hülya Kılınç

Manisa'daki emekliler, açlık sınırının altında aldıkları emekli maaşına itiraz etmek için bugün sokağa indi. Tüm Emeklilerin Sendikası Manisa Şubesi'nin Manolya Meydanı'nda düzenlediği eyleme sivil toplum örgütleri ve CHP'liler destek verdi. 


Basın açıklamasını  Tüm Emeklilerin Sendikası Manisa Şube Başkanı Zikri Yenigelen okudu.  Sefalete, yoksulluğa, açlığa mahkum edilmeye itirazlarını en güçlü şekilde duyurmak için alanlarda olduklarını ifade eden Yenigelen şöyle devam etti “ AKP ve paydaşları artık ülkeyi yönetemiyor. Ülkede yönetim krizi vardır. 22 yıldır ülkeyi yönetenler, gönüllü taşıyıcısı oldukları vahşi kapitalizmin neoliberal politikalarını acımasızca uyguladıklarıyla yetinmiyor, ülkeyi ortaçağ karanlığına ve ortadoğu bataklığına sürüklüyorlar. Bu yönetim anlayışı emeklilere derin yoksulluk, açlık, daha doğrusu ölüm sınırında bir yaşam olarak geri dönmüştür.” 

Manisa'da sokağa çıkan emekliler açlığa, yoksulluğa, sefalete itiraz etti!


İKTİDAR TALEPLERE KAYITSIZ KALIRSA EMEKLİLER MİTİNGLERE BAŞLAYACAK


iktidara seslenerek emeklilerin taleplerini sıralayan ve acil çözüm üretilmesini isteyen  Yenigelen “ BES- AR’ın araştırmasına göre açlık sınırı 20 bin 834 lirayı, yoksulluk sınırı 60 bin 757 lirayı aştı.  Bu hayat pahalılığında, her üç emekliden ikisinin 10 bin lira aldığı biliniyor. Buradan bütün emekli vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Barışçıl ve demokratik tepkilerinizi gösterin. Bu vesileyle siyasi iktidara seslenmek istiyoruz. Taleplerimizi dikkate alın. Çözüm üretin. Şayet bizi duymazdan gelirseniz, demokratik eylemlerimizi yükselterek sürdüreceğiz. Adım atmazsanız, yakın bir zamanda bir çok bölgede mitingler düzenleyeceğiz.”diyerek, yapılacak olan bölgesel mitinglere bütün emek ve demokrasi güçlerini dayanışmaya davet etti.