Haber: Hivda Tekkaynar

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde Süleyman Karahan Terminal Meydanı’ndaki Newroz etkinliğine binlerce kişi katıldı. Newroz kutlamasında konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk, Mazlum Doğan’ın 3 kibrit çöpüyle yaktığı ateşin Kürt halkının önünü aydınlattığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Newroz her zaman bizim için zulümkarlara, Dehaklara ve iktidarlara karşı direniş anlamı taşımıştır. Kürt halkının asimile edilmek isteniyor. Halkımız, ‘Biz zengin ve kadim bir halkız’ diyor. ‘Sizin bu kirli zihniyetini kabul etmiyoruz’ diyor. ‘Biz diğer halklar gibi özgür olmak istiyoruz’ diyor. ‘Dilimizle yaşamak istiyoruz’ diyor. Bundan kaynaklı mücadelemizi büyüteceğiz. Bu tekçi ve faşist iktidara yanıt olacağız. Bu yılki Newroz’un önemini bir kez daha söyleyelim. Savaşta ısrar edenlere karşı onurlu bir barış diyoruz. Öldürmek isteyenlere karşı onurlu bir yaşam diyoruz. Demokrasi karşıtlarına karşı demokrasi diyoruz. Bunlar bizim taleplerimizdir. Çözümün yolunu da söyleyeceğiz. Yol Abdullah Öcalan’dır, yol Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüdür.”

“31 MART’TA EN BÜYÜK CEVABI VERECEĞİZ”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, iktidara 31 Mart’ta en büyük cevabı vereceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye’de yaşayan halklar bir hafta içerisinde Sayın Abdullah Öcalan’ı barış elçisi olarak kabul etti. Halen daha Sayın Abdullah barışın elçisidir. Türkiye’de Kürt sorunu başta olmak üzere bütün sorunların çözümünde Sayın Öcalan’ın emeği vazgeçilmezdir. O yüzden Kürt sorununun demokratik çözümü, halkların ve inançların bir arada yaşayabilmesi için yola koyulduk. Newroz bu adımlarımızdan biri olacak. Bu ülkede halen Kürtlerin anadili konuşulabiliyorsa, Kürtler halen daha demokrasi mücadelesinden vazgeçmemişse Mazlum Doğanların, Sakine Cansızların, Gültan Kışanakların sayesindedir.”

“CENAZELER ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK İSTEYEN SARAY REJİMİNİ KINIYORUZ”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Güney sınırımızda ‘teröristan’ kurulmasına müsaade etmeyeceğiz” sözlerini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Kürt halkının yaşadığı coğrafya, halkların yaşadığı coğrafya ‘teröristan’ değildir, Kürdistan’dır. AKP’nin yeni bir sınır ötesi operasyon için ülke ülke geziyor. Sınır ötesi operasyon planlarını Irak’ta imzaladıkları bir anlaşma ile bir yol haritası çizmişler kendilerine. Bu seçimde, AKP iktidarı birçok seçimde yaptığı gibi yine cenazeler üzerinden seçim kampanyası yürütmek istiyor. Son iki haftada hepimiz algılarımızı açık tutalım. Sınır ötesi operasyonları seçimin malzemesi haline getirmek isteyen, yoksul ailelerin cenazelerini ailelerine gönderip o cenazeler üzerinden siyaset yapmak isteyen Saray rejimini buradan hep beraber kınıyoruz.”