Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İBB, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'ndaki mitingi için ulaşımda ve personelde düzenlemeye gitti. İBB, pazar günü için 174 ek personel görevlendirdi. İETT, miting güzergahındaki hatlara ek sefer koydu.

Aşırı yüklenme sebebiyle risk oluşturmaması için yoğunluk geçene kadar Atatürk Havalimanı, DTM ve Ataköy/Şirinevler istasyonlarındaki 6 adet yürüyen merdiven durdurulacak. 

Atatürk Havalimanı’na direkt giden M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1A ile bağlantısı olan M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro ile M9 Ataköy-Olimpiyat Metro hatlarında tedbirler alacak.

HATLAR TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK

Düzenleme kapsamında; M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro hattında saat 11.00 itibarıyla tam kapasite ile 4 dakika aralıklarla sefer yapılacak. M3 Bakırköy-Kayaşehir Metro ve M9 Ataköy-Olimpiyat Metro hattı saat 11:00 itibariyle tam kapasite çalışacak.

Metro İstanbul güvenlik görevlilerine ilave olarak İstanbul Valiliği’nden ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden kolluk kuvveti talep edildi.

Kalabalığın güvenli geçişi için Atatürk Havalimanı ve DTM istasyonları başta olmak üzere istasyonlara emniyet güçlerinin eşliğinde, kademeli olarak yolcu alımı yapılacak. Gecikmeler yaşanmaması için mitinge katılan İstanbulluların girişlerini Atatürk Havalimanı istasyonundan yapmaları istenecek.