Özel ile Erdoğan 2 Mayıs'ta görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki görüşmenin 2 Mayıs Perşembe günü yapılacağı öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesinin tarihi belli oldu

AKP'den ‘Özel-Erdoğan’ görüşmesiyle ilgili açıklama AKP'den ‘Özel-Erdoğan’ görüşmesiyle ilgili açıklama

Özgür Özel, Erdoğan'la konuşacağı konuları açıkladı Özgür Özel, Erdoğan'la konuşacağı konuları açıkladı

***

Yerlikaya'dan Taksim'e ret...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda yapılmasına ilişkin taleplere yönelik konuştu. Yerlikaya, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'a açılmayacağını söyledi.

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaparken, paylaşımda "Her kişinin oradan bulunma hakkı vardır" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Yerlikaya da AYM’nin Taksim kararını tanımadı Bakan Yerlikaya da AYM’nin Taksim kararını tanımadı

1 Mayıs'ta 55 ilde 103 ayrı etkinlik yapılacak 1 Mayıs'ta 55 ilde 103 ayrı etkinlik yapılacak

***

Özel'den Yerlikaya'ya "1 Mayıs" telefonu

CHP Lideri Özgür Özel, Bakan Yerlikaya'yı telefonla arayarak 1 Mayıs kararının gözden geçirilmesini istedi. Özel, Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu vurgulayarak, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu, gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildirdi.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB ve TDB: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz DİSK-KESK-TMMOB-TTB ve TDB: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz

***

İmamoğlu CNN'e konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN’e konuştu. Erdoğan’ın 2028’deki cumhurbaşkanlığı adaylığından hakkındaki “ahmak davası”na, demokrasinin geleceğinden İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırılarına dair konuşan İmamoğlu, AKP’nin 31 Mart’ta aldığı mağlubiyetinin iki nedenini “kibir ve otoriterleşme” olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: "Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmalıyız" Ekrem İmamoğlu: "Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmalıyız"

***  

Erdoğan CHP ve İBB'yi hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD'ın Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde konuşma yaptı. İş cinayetlerini 'kader'e bağlayan Erdoğan konuşmasında CHP'yi hedef alarak "Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret etti

***

Meclis'te anayasa ve iç tüzük gündemi...

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bu hafta yeni anayasa ve içtüzük değişikliği konusunda Melis’te grubu olan siyasi partileri ziyaret edecek. Kurtulmuş’un ilk ziyaretini 30 Nisan Salı günü Meclis'te CHP grubu ile başlaması bekleniyor. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yarın CHP Grubu'nu ziyaret edecek TBMM Başkanı Kurtulmuş, yarın CHP Grubu'nu ziyaret edecek

Meclis Başkanı Kurtulmuş 2 Mayıs’ta DEM Parti’yi ziyaret edecek Meclis Başkanı Kurtulmuş 2 Mayıs’ta DEM Parti’yi ziyaret edecek

***

AKP'de fatura kime kesilecek?

Yarın gerçekleşecek olan ve seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere göre Erdoğan, seçim yenilgisinin faturasını kesmek için ise 14 Mayıs'ta kendisine sunulacak raporu bekliyor.

AKPli Arınç’tan CHPli Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’e övgü: Çok açık ve net hak ettiğiniz bir galibiyet oldu AKPli Arınç’tan CHPli Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’e övgü: Çok açık ve net hak ettiğiniz bir galibiyet oldu

Fatih Erbakan: "Yerel seçimlerde AKP'ye kaybettirmedik, MHP kaybettirdi" Fatih Erbakan: "Yerel seçimlerde AKP'ye kaybettirmedik, MHP kaybettirdi"

***

Meclis'in gündeminde neler var?

Meclis'te nisan ayında gündem yoğun. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için görüşmelerine bu hafta parti gruplarına yapacağı ziyaret ile başlayacak. Genel Kurul'da enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek. Öte yandan fahiş fiyatla mücadeleye dair kanun teklifinin de Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

***  

Yılmaz'dan "İsrail ile ticaret" açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazze’ye saldırları süren İsrail ile olan ticaretin gerekçesini açıkladı. Yılmaz, kısıtlamanın ‘İsrail’in Türkiye'nin havadan yardımına engel olduğu' için getirildiğini söyledi. 

'Erdoğan İsrail'i lanetlerken oğlu ticaret yapıyordu' 'Erdoğan İsrail'i lanetlerken oğlu ticaret yapıyordu'

'İsrail ile ticareti kısıtlama' kararına rağmen sevkiyat devam ediyor 'İsrail ile ticareti kısıtlama' kararına rağmen sevkiyat devam ediyor

***  

CHP'den Et ve Süt Kurumu'na suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "halkın sağlığıyla oynadığı" gerekçesiyle Et ve Süt Kurumu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. Adem, "İhmalkârlık ve yolsuzluk iddiaları derhal soruşturulmalı ve her türlü usulsüzlüğe karışan kişi ve kurumlar hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmalıdır" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Erhan Adem'den Et ve Süt Kurumu'na tepki CHP'li Erhan Adem'den Et ve Süt Kurumu'na tepki

***  

Şimşek borçlanmanın yolunu buldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubunun Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman sağlayacağını açıkladı. Şimşek, Türkiye'nin uyguladığı ekonomi programının etkisiyle dış kaynak akışının güçlü şekilde devam ettiğini vurguladı. 

Mehmet Şimşek'in hedefi  Devlet Bahçeli mi? "Belli ki kötü niyetli çevreler var" Mehmet Şimşek'in hedefi Devlet Bahçeli mi? "Belli ki kötü niyetli çevreler var"

***  

Demirtaş'tan "Amedspor" kutlaması

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aylar sonra ilk kez Twitter hesabından paylaşım yaparak TFF 1. Lig'e yükselen Amedspor'u tebrik etti. Demirtaş, "Hepinizi yürekten kutluyoruz, yolunuz açık olsun" dedi.

Cemal Enginyurt’tan Amedspor’a tebrik Cemal Enginyurt’tan Amedspor’a tebrik

***  

İYİ Parti'de istifalar kaldığı yerden...

İYİ Parti Olağanüstü Kongresi'nde Koray Aydın'ı destekleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, görevinden istifa etti. 

Erhan Usta, İYİ Parti Grup Başkanvekilliği'nden istifa etti Erhan Usta, İYİ Parti Grup Başkanvekilliği'nden istifa etti

***  

Sinan Ateş davasında yeni gelişme...

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 kişi hakkında "tasarlayarak öldürme " suçundan iddianame düzenledi. 

Sinan Ateş cinayetinde iddianame hazırlandı Sinan Ateş cinayetinde iddianame hazırlandı

***  

Türkiye NATO Başkanlığı için Rutte'yi destekleyecek

Türkiye, yeni NATO Genel Sekreterliği için Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin adaylığına destek vereceğini örgütün diğer üyelerine bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi