İmamoğlu, oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıktı.

Oturum, kurtuluş mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İBB Meclisi’nin en genç üyeleri CHP’li Berat Maksut Usta ile AKP'li Umut Arman Sonay’ı geçici Divan Katipliği için yanına davet eden İmamoğlu, açılış konuşmasında güncel konulara değindi.

Antalya’da yaşanan teleferik faciası sonrasında yeni seçilen CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasını eleştiren İmamoğlu; Soma, Pamukova ve Çorlu tren facialarını hatırlattı.

AKP'NİN TEKLİFİ OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Konuşmaların ardından partilerin tekliflerine geçildi. İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üye seçimi için yapılan seçimlerde CHP’nin önerisi oy birliği ile kabul edildi ve bu konuda bir oylamaya daha gerek duyulmaması gerekçesiyle devam edildi. Ancak AKP’liler, kendi önerilerinin de oylamaya sunulmasını istedi.

Bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ak Parti teklifini oylamaya sunuyorum” diyerek kabul edilip edilmediğini sordu. CHP’lilerin çoğunluğuyla ret oyu verdiği oylamadan sonra İmamoğlu, “Oy çokluğu ile reddedilmiştir” dedi.