Haber: Ayça Onuralmış

Sanatçı Pınar Aydınlar, 2023'te Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde söylediği şarkılar ve iki sosyal medya paylaşımı nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sosyal medya hesabı çalınan Pınar Aydınlar, dokuz8’e yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı:

“Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde Mahzuni Şerif’e ait olan ‘Bana Dönek Demiş İtin Birisi’, Ruhi Su’ya ait olan ‘Ellerinde Pankartlar’ ve Grup Yorum’a ait olan ‘Dağlara Gel’ ve bölge halkının değer verdiği, anlam biçtiği Ali Haydar Yıldız ve İbrahim Kaypakkaya’ya yazılmış çok güzel bir ağıt olan ‘Ax Sodiro’yu okuduğum için böyle bir cezaya çarptırıldım. Mahkemede şarkıların bir tarihi temsil ettiğini ifade ettim, her daim bu şarkıları söyleyen bir halk sanatçısı olduğumu belirttim ve mahkeme de fikir hürriyeti çerçevesinde değerlendirdi. Ancak yapmadığım bir paylaşım, sayfama yapılan bir müdahale sonucu bana ait olmayan bir paylaşımdan kaynaklı hapis cezasına çarptırıldım.”

Pınar Aydınlar, bu hukuksuzluğu kınadığını belirterek, “Değil bana, kime karşı olursa olsun, böyle bir yaklaşımın bizi daha kötü yerlere götüreceğinin farkındayım. Ama bizi güçlü kılan, büyüten mücadeledir. Bir kez daha söylüyorum, ben tüm bu komplolarla baş etmeyi bilirim, elbette baş edeceğim de. Mücadeleden, inandığımız değerlerden bizi bir adım geri attırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Omuz omuza halklar olarak, mücadeleyi özgürlük aşkına bedeli ne olursa olsun büyüteceğiz. Destek veren, yanımda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.