RTÜK'ten yasaklama açıklaması

RTÜK, yerel seçimler sebebiyle bu geceden itibaren seçim gününe kadar siyasi reklamların yasaklanacağını açıkladı.

Öte yandan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kurulda müdürlük yapan Şengül Kurum’un eşi Murat Kurum için seçim çalışması yapmasını savundu, bunun ‘takdir edilecek bir durum’ olduğunu  öne sürdü.

***

YSK'dan iftar açıklaması

Yerel seçimlerde görevlilerin oruç tutması halinde iftarını nasıl açacağı ile ilgili açıklamalarında bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, "İnanıyoruz ki tüm siyasi partilerimiz sandık görevlilerinin bu konudaki ihtiyaçlarını giderecektir" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' açıklaması Yüksek Seçim Kurulu'ndan 'iftar' açıklaması

***  

Gazeteci Saymaz'dan AKP'ye kötü haber

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ekrem İmamoğlu-Murat Kurum yarışına dair kulis bilgilerini aktardı. Saymaz, “AKP İstanbul’da yaptığı son araştırmasında hayal kırıklığı yaşadı. Üç bin kişiyle yapılan bu araştırmada, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu’nun 5.3 puan önde olduğu belirlendi” dedi.  

Asal Araştırma 20-26 Mart ile 22-27 Mart arasında yaptığı anket sonuçlarını yayınladı Asal Araştırma 20-26 Mart ile 22-27 Mart arasında yaptığı anket sonuçlarını yayınladı

Kulis: AKP'nin son anketinde Murat Kurum 5.3 puan geride Kulis: AKP'nin son anketinde Murat Kurum 5.3 puan geride

***

AKP'li Yavuz'dan seçim açıklaması

"Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu" sözleriyle tanınan AKP'li Ali İhsan Yavuz, seçim sonuçlarının çok hızlı bir şekilde alınacağını savundu. Yavuz, “Seçim günü çok önemli, akşamı da çok önemli. Onun için gözünüz kulağınız bizde olsun” dedi.

Erdoğan'ın sahneye çağırdığı Murat Kurum gelmedi! Erdoğan'ın sahneye çağırdığı Murat Kurum gelmedi!

***

Erdoğan yine hedef göstermeyi ihmal etmedi

Sultanbeyli'de seçmene hitap eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. İmamoğlu'nu yarı zamanlı belediyecilik yapmak ve kenti atlama taşı olarak kullanmakla suçlayan Erdoğan, partisinin İstanbul adayı Murat Kurum için oy istedi.

Erdoğan: 6 Şubat'ta imtihan edildik Erdoğan: 6 Şubat'ta imtihan edildik

***

Kurum'dan "Bakan" iddiası

AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum, bakanların seçim çalışmalarına ‘Cumhur İttifakı’nın bakanları olduğu için’ katıldıklarını savundu.

Murat Kurum bir ay sonra kendini yalanladı! Öğrenci indirimine, indirim vaadi! Murat Kurum bir ay sonra kendini yalanladı! Öğrenci indirimine, indirim vaadi!

Erbakan, İstanbul adayını geri çekmek için AKP’ye 3 şart sundu Erbakan, İstanbul adayını geri çekmek için AKP’ye 3 şart sundu

***

CHP'den AYM'ye TRT başvurusu

CHP, TRT'nin muhalefete uyguladığı karartmayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Yapılan başvuruda, "Yanlı kamusal yayına mahkeme eliyle göz yumulmuş, bir siyasi partinin sesinin kısılması meşrulaştırılmaya çalışılmıştır" denildi.

CHP, TRT'yi Anayasa Mahkemesi'ne şikayet etti CHP, TRT'yi Anayasa Mahkemesi'ne şikayet etti

***

Gazeteci Babacan'dan yeni kulis...

Pazar günü yapılacak seçime sayılı saatler kala aldığı kulis bilgilerini paylaşan gazeteci Nuray Babacan, iktidarın seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Ankara ve İstanbul'daki adayların başarısızlığına dikkat çekti.

Babacan, "AKP’nin alması banko görülen Anadolu illerinde bile oy kaybının yaşanacağı kabul ediliyor. 'Seçmen bize ders verecek' değerlendirmesi yapan AKP’liler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"AKP İstanbul'da umudunu sandık katılımına bağladı, düşük olursa..." "AKP İstanbul'da umudunu sandık katılımına bağladı, düşük olursa..."

***   

İmamoğlu'ndan yeni açıklamalar...

İBB Başkanı İmamoğlu, AKP seçmenlerinin kendi partilerine bu seçimde 'ders vermesi gerektiğini' belirtti.

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bakanlara karşı bir uyarı yapmaması ve TRT'nin durumuna değinen Ekrem İmamoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu'na çağrı yapıyorum, siz bu süreci yönetemediniz. Umarım 31 Mart'ta yönetebilirsiniz" dedi.

İmamoğlu'ndan YSK'ye: Umarım 31 Mart'ta süreci yönetebilirsiniz İmamoğlu'ndan YSK'ye: Umarım 31 Mart'ta süreci yönetebilirsiniz

İmamoğlu'ndan AKP seçmenine çağrı İmamoğlu'ndan AKP seçmenine çağrı

***  

CHP'li Çelik'ten 31 Mart açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yerel seçim için saha izlenimlerini, sandık güvenliği ve veri akışı noktasındaki çalışmalarını anlattı. Çelik, “Ekrem İmamoğlu’yla seçimi birlikte takip edeceğiz. Seçim karargâhımızın bütün bilişim altyapısını, bütün teknik altyapısını oluşturduk” dedi.

Balaban'dan seçim güvenliği mesajı: CHP'ye atılacak her oy güvence altındadır Balaban'dan seçim güvenliği mesajı: CHP'ye atılacak her oy güvence altındadır

***

YRP adayından seçim çıkışı

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul adayı Mehmet Altınöz, "Başka belediye başkan adaylarının bile bize çamur atmaya kalkması anlaşılır bir şey değil. Siz de çalışın siz de kazanın" ifadelerini kullandı.

YRP Genel Başkan Vekili Aydal: AKP'den 2 büyükşehir, 2 il ve 35 ilçe belediyesi istemiştik YRP Genel Başkan Vekili Aydal: AKP'den 2 büyükşehir, 2 il ve 35 ilçe belediyesi istemiştik

***  

ABB Başkanı Yavaş'tan oy açıklaması

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Haymana'da yurttaşlara sandığa katılım çağrısı yaptı. Yavaş, "Bir oy fazla alan mührü eline geçiriyor. Bir oy da çok önemlidir" dedi.

Mansur Yavaş, oy oranını açıkladı Mansur Yavaş, oy oranını açıkladı

Mansur Yavaş kızının 32 yıl taksitle aldığı Londra'daki evinin değerini açıkladı Mansur Yavaş kızının 32 yıl taksitle aldığı Londra'daki evinin değerini açıkladı

***  

Fon tartışmasında yeni gelişme

Seçil Erzan’ın yargılandığı “Fatih Terim Fonu” davasında önemli bir gelişme yaşandı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede, eski utbolcu Selçuk İnan tarafından talep edilen belgelerde sanıklardan olan ve banka müdürü Seçil Erzan’ın yardımcısı Asiye Öztürk’e ait imzaların kendisine ait olmadığı ortaya çıktı.

BDDK, Seçil Erzan'ın telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek BDDK, Seçil Erzan'ın telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek

***  

Bir polis memuru görevden alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında, Kaplan'ın avukatına menfaat karşılığında bilgi sızdırdığı iddia edilen polis memuru görevden alındı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 8 tutuklama daha Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 8 tutuklama daha