Taksim 1 Mayıs'a yeniden kapandı

İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin açıklamasında, "Taksim bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Talep eden herkese Taksim'de kutlamaların olmayacağını ilettik. Taksim'in dışındaki bir alanda kutlanacak" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Anayasa Mahkemesi kararını yok saydı! 1 Mayıs'a Taksim yasağı İstanbul Valisi Davut Gül, Anayasa Mahkemesi kararını yok saydı! 1 Mayıs'a Taksim yasağı

***

Bayram tüm yurtta kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun çeşitli yerlerinde kutlandı. Devlet erkanı ise Anıtkabir’i ziyaret etti ve Meclis’te tören düzenledi. Anıtkabir'deki törende siyasi parti liderlerinden yalnızca CHP Genel Başkanı Özgür Özel bulundu. Törene Özgür Özel dışında genel başkan katılmadı. 

23 Nisan kutlamaları başladı: Meclis'te tören, Anıtkabir ziyareti, İmamoğlu'ndan açıklama... 23 Nisan kutlamaları başladı: Meclis'te tören, Anıtkabir ziyareti, İmamoğlu'ndan açıklama...

***  

Özel'den açıklamalar...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen TBMM özel oturumunda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Meclis, seçilmiş milletvekillerinin hukukunu koruyamamıştır. Cumhuriyeti kuran bir Parlamentodan, seçilmiş milletvekilini koruyamayan bir Parlamentoya gelinmiş olması Meclisin güçsüzleştiğinin en önemli kanıtıdır” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan CHP lideri Özel AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan'la görüşme tarihine ilişkin açıklama yaptı. Özel, açıklamasında, "Erdoğan ile haftaya görüşmeyi planlıyoruz. Gündemde yeni anayasa da olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak? Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak?

***

İmamoğlu'ndan "23 Nisan" açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 104’üncü 23 Nisan kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi törene katıldı.

Resmi törenin ardından anıta çelenk koyan İmamoğlu yaptığı değerlendirmede, “Bir şehrin, bir ülkenin uygarlık seviyesi, çocuklarının ne kadar mutlu, huzurlu ve umutlu olduğuyla paraleldir. Biz umut ederiz ki, o çağdaşlık seviyesini bu milletin bütün evlatlarına yaşatan yöneticiler olalım” ifadelerini kullandı.

***

Erdoğan'dan "Özel" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çağrısında bulunarak, "Özel'in ziyaretinin gerçekleşmesi halinde bunları konuşarak, böyle bir adım atabileceğimizi teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" dedi.

Öte yandan  Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Partili belediyeleri hedef alan sözlerini değerlendirip kayyım sinyali verdi, "Bundan önce ne yapılıysa yine aynısı yapılır" dedi.

Erdoğan'dan DEM Parti'ye kayyım sopası! Erdoğan'dan DEM Parti'ye kayyım sopası!

***  

Hüseyin Çelik'ten AKP ve Uçum'a sert sözler

AKP’nin kurucularından da olan eski bakan Hüseyin Çelik, MHP ile yapılan ittifakın bir ‘cinnet hali’ olarak değerlendirirken; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’u da ‘komünist bozuntusu’ olarak niteledi. Çelik, Erdoğan’ı da kendisiye hesaplaşmaya çağırdı.

 

Hüseyin Çelik’ten Mehmet Uçum’a: Ne idüğü belirsiz adam… Hüseyin Çelik’ten Mehmet Uçum’a: Ne idüğü belirsiz adam…

***  

İYİ Parti'de işler karışık...

27 Nisan'da olağanüstü kurultay yapmaya hazırlanan İYİ Parti'de sular durulmuyor. Genel Başkan adayı Tolga Akalın, delege listelerine erişimin engellendiğini belirterek, kurultayda sahte kimlikle oy kullanma girişimi olabileceğini iddia etti. 

İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan çarpıcı iddia İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan çarpıcı iddia

***   

Diyanet gezmeye doymuyor...

Yurtdışı gezileriyle tartışılan Diyanet, yeni geziler için şimdiden biletleri ayarladı. Başkanlık, “İslam dininin doğru anlaşılması” için gerçekleştireceği yurtdışı programları kapsamında 794,8 milyon TL’lik maliyet hesabı çıkardı. 

Diyanet TV'ye 42,1 milyonluk harcama yapıldı Diyanet TV'ye 42,1 milyonluk harcama yapıldı

***

Şimşek'den "ekonomi" değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yatırımcı ilgisinin yüksek olduğunu iddia eden Şimşek, "Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var. Çünkü hikayesi olan ve kredibilitesi olan nadir ülke programlarından bir tanesiyiz" diye konuştu. ABD'deki açıklamalarının istismar edildiğini söyleyen Şimşek, "Belli ki kötü niyetli çevreler var" ifadesini kullandı. 

Mehmet Şimşek'in hedefi  Devlet Bahçeli mi? "Belli ki kötü niyetli çevreler var" Mehmet Şimşek'in hedefi Devlet Bahçeli mi? "Belli ki kötü niyetli çevreler var"

***  

AKP'li Kılıç'tan "Steinmeier" değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, "Almanya'dan, Türkiye’ye karşı ön yargılı bazı siyasi yaklaşımların müzakere süreci içerisinde kullanılmasına izin vermemesini bekliyoruz" diye konuştu. 

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İBB Başkanı İmamoğlu ile görüştü Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İBB Başkanı İmamoğlu ile görüştü

Almanya Cumhurbaşkanı: Almanya ve Türkiye 100 yıldır birbirlerine sıkı sıkıya bağlı Almanya Cumhurbaşkanı: Almanya ve Türkiye 100 yıldır birbirlerine sıkı sıkıya bağlı

Almanya Cumhurbaşkanı 10 yıl sonra Türkiye'de: Neler konuşulacak? Almanya Cumhurbaşkanı 10 yıl sonra Türkiye'de: Neler konuşulacak?

***  

AKP'den partililere uyarı...

AKP grup yönetimi, milletvekillerinden yanlış anlaşılmaya müsait açıklama ve söylemlerden kaçınmalarını istedi. Son dönemde tartışma konusu olan bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle AKP grup yönetimi milletvekillerine uyarıda bulundu.

AKP'de milletvekillerine 'sosyal medya' uyarısı: "Hassas olun, izleniyorsunuz" AKP'de milletvekillerine 'sosyal medya' uyarısı: "Hassas olun, izleniyorsunuz"

***  

Işıkhan'dan sendikalara ziyaret

Türk-İş ve Hak-İş'i ziyaret eden Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, beş yıl aradan sonra toplanacak Çalışma Meclisi'nin, çalışma hayatının hem yapısal hem de fonksiyonel sorunlarının çözüme kavuşturulabilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Taraflar asgari ücret, emekli, kıdem tazminatı, esnek çalışma gibi konuları görüşecek.