Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de katıldığı bir toplantıda İngilizce  "Yerel (halkı ya da yatırımcıları) enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" ("We just have to convince locals that inflation is going to fall") ifadelerini kullandı.

"MÜFSİT ZİHNİYET"

Şimşek'in açıklaması tepki çekti. MHP Lideri Devlet Bahçeli de yerel halk tartışmaısına katılıp,"Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" dedi.

MHP kaynaKlarından aktarılana göre de Bahçeli'nin tepkisi Şimşek'e değil daha önce Türkçe olarak yerel halk kelimelerini kullan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a.

"KÖTÜ NİYETLİ ÇEVRELER VAR"

Cumhur İttifakı'nda 'locals' çatlağı olarak gündemde süren tartılmaya Hazine ve Maliye Bakanlığı da terimin yerel halk değil, yerel yatırımcılar için kullanıldığını söyledi. Bahçeli'nin de açıklamasının ardından Mehmet Şimşek konuyla ilgili bizzat açıklama yaptı.

Şimşek, "Uluslararası bir finans platformunda anlamı çok net olan kelimeyi kullanmamın istismar edilmesi gerçekten bizi çok şaşırttı. Belli ki kötü niyetli çevreler var. Onun için biz programımıza odaklanacağız. Programımızı uygulayacağız, başaracağız inşallah. Bunun sayesinde milletimizin refahı artacak. Türkiye daha rekabetçi, daha güçlü olacak" açıklamasını yaptı.