Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayan ve bir günle emekliliği kaybedenler, Ankara'da bir araya geldi.

Yurttaşlar, Ulus Meydanı'nda basın açıklaması yaptı, yetkililere seslendi.
 
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da emeklilerin basın açıklamasına destek verdi. Erkol, "Adalet her toplumu bir arada tutan önemli kurumlardan bir tanesi. Emeklilik sisteminde düzenin bozulduğu da çok ortada. 

Bir an önce bütün emekli sisteminin parlamentoda gündeme getirilmesi yine emeklilikte bir gün arayla haksızlığa uğrayan onlarca yıl sonra emekli olmak zorunda kalan yurttaşların hasızlıkların düzeltilmesi herkesin içine sinen adaletli sürdürülebilir bir emekli sisteminin kurulabilmesi talebinin her zaman yanındayız" dedi.

"HAKLARIMIZA KAVUŞANA KADAR BURADA OLACAĞIZ" 

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Emeklilikte Adalet Derneği üyelerinden Aslı Karabaş, "Yeniden düzenlenen EYT yasası tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlenmesi yerine sadece 8 Eylül 1999 tarihi öncesi başlayan çalışanlarını kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçmiştir. 

Düzenlemeye göre 1 gün 1 ay 1 yıl geç çalışmaya başlamış olması nedeniyle yakın ya da daha fazla prime sahip akranlar arasında emekliliğe ulaşmalarında 17 -20 yıl fark oluşmuştur. Süre olarak insan ömrünün 4'te 1'ine karşılık gelen bu fark Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle bağdaşmamaktadır" şeklinde konuştu.

Karabaş, "Bizleri görmezden gelemezsiniz. Buradayız ve haklarımıza kavuşana kadar burada olacağız. Tüm partilerimze sesleniyoruz bu adaletsizliğe sessiz kalmak buna ortak olmaktır.

Cumhurbaşkanımız bizlere bu adaletsizliğin çözülmesi gerektiğini söyleyene kadar tek bir kişi kalmadan anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.