Haber: Barış Sanıgök

Mücadele Birliği Platformu bileşeni kadın örgütü ile Emekçi Kadınlar (EKA) Elmadağ yönünden gelerek Taksim Meydanı polis barikatları önünde "Yoksulluğa, Şiddete, Savaşa, Sömürüye Karşı; Kadınların İsyan Zamanı!" yazılı pankart açarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emekçi Kadınlar adına konuşan Çiğdem Yıldırım, şunları söyledi:

“Bir 8 Mart’ı daha isyanımızla, öfkemizle karşılıyoruz. Bodrum'da özel bir okul yüzde 300 zam yapmış. Bu hukuka bu adalete bu insanlığa aykırıdır.

Ayrıca üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen yaşamsal ihtiyaçlarımıza ulaşamadığımız, acımızın giderek büyüdüğü deprem bölgelerinden yaşamı yeniden kuran emeğimizle sesleniyoruz; depremi ranta çeviren, yaşamlarımızı sermayeye feda edenlere isyanımız var.

8 Mart 1857’de dokuma işçisi emekçi kadınları katleden sistem bugün çok daha kapsamlı bir şekilde bizlere yaşanmaz bir hayatı dayatıyor. Ancak tüm bunlara karşı erkek egemen kapitalist sisteme ‘İsyanımız Var!’ diyoruz. Biz kadınların isyanı yeni ve özgür bir yaşamı kuracak, bütün tahakküm biçimlerini ortadan kaldıracak güçtedir.

Bodrum'da bir özel okulun yaptığı yüksek zamlara karşı isyandayız.

Şimdi birbirimizden aldığımız güçle sözümüzü daha yüksek sesle söylemeye,

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Şan olsun 8 Martları yaratanlara ve yaşatanlara, kadınlar her yerde özgürleşecek ve sadece bugüne mahsus kadınların sesi dünya kadınlar gününde yükselmeyecek, kadınlar her zaman hakkı savunup ses getirecektir.”