Yerel seçim takvimi yaklaştıkça partilerden de seçimlere ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı Resul Ertürk, genel merkezden kendilerine herhangi bir direktif gelmediğini belirterek, partililerin ve yönetim kurulu üyelerinin DEVA Partisi’nin yerel seçimlerde aday çıkarmasından yana olduğunu ifade etti.

Şehrin yararına tüm partilerle görüşmeye ve iş birliği yapmaya hazır olduklarını söyleyen Ertürk, AKP, MHP, CHP başta olmak üzere tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini kaydetti ve şunları söyledi: 

"TÜM SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞEBİLİRİZ"

"AK Parti özelinde bir ittifak ifadesinden ziyade halk nezdinde ittifakın çok karşılık bulmadığını düşünenlerdeniz. Siyasi partilerle her zaman görüşmeye açığız. AK Parti olsun, MHP olsun, CHP olsun, diğer partilerimiz olsun. Fikir alışverişinde her zaman fayda vardır. Bu anlamda iş birliğinin doğru olacağını düşünüyoruz. DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanlığı olarak tek tek arkadaşlarımızla da görüştük. Sadece benim fikrim değil, bu yönetimimizin de aynı zamanda diğer üyelerimizin de ortak fikri kendi adaylarımızı çıkarmak üzere. Seçimlerde kendi adaylarımız üzerinde bir politika üretmek istiyoruz. Bunun bize katkı sağlayacağını, sinerji yaratacağını düşünüyoruz. Ancak önceliğimiz Eskişehir halkı. Eskişehir halkına maksimum faydayı nasıl sağlayabiliriz, bunun üzerine bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu noktada da iş birliklerine önem veriyoruz. Diğer siyasi partilerle fikir alışverişinin yapılması gerektiğini düşünüyoruz.”