Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi'nin İstanbul Büyükşehir için eş başkan adayları Erzurum Vekili Meral Danış Beştaş ve eski Vekil Murat Çepni oldu. Beştaş, adaylık sürecine ilişkin MA'ya konuştu.

KENT UZLAŞISI: ESENYURT VE MERSİN

Batıda kaç kentte kent uzlaşısına varıldığı belirten Beştaş, şunları dile getirdi:

"Kesin bir rakam vermeyeceğim ama Mersin ve Esenyurt’u örnek verebilirim. Esenyurt’taki odalardan tutalım derneklere ve vakıflara kadar, oradaki yaşayan yurttaşlara kadar genel eğilim kent uzlaşısının olması gerektiği yönündeydi. Uzun görüşmeler sonucunda Esenyurt’ta bir uzlaşı sağlandı. Belediye meclislerinde kaç üye olacak emin olun onu sormadım bile. Çünkü bizim için önemli olan orada heyetlerimizin ve kent dinamiklerinin bu konuda ortaklaşması ve uzlaşıya onay vermesiydi. Bu onay çıktığı için Esenyurt özgünlüğünde bir uzlaşı temelinde bu seçim yürüyecek."

 

DEM Parti'nin İstanbul başvurusunda 1 dakika krizi DEM Parti'nin İstanbul başvurusunda 1 dakika krizi

"YOKSULLUK KÜRTLEŞMİŞ, EMEKÇİLİK KÜRTLEŞMİŞ"

İstanbul seçimlerinin DEM Parti için önemine dair açıklamada bulunan Beştaş şunları ifade etti:

"Biz kimseden yana değiliz, kendimizden yanayız. Seçimlerde bir partiye kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir hedefimiz yok. Tek bir yolumuz var, İstanbul'a ulaşmak" dedi. DEM Parti'nin İstanbul'da çok güçlü olduğunu kaydeden Beştaş, "Bizim seçmen kitlemizin önemli bir bölümü burada. Diyarbakır kadar bir seçmen kitlemiz var. En büyük Kürt nüfusunun olduğu kent İstanbul. DEM Parti’nin Türkiye’deki demokratikleşmede başat sorun olarak ifade ettiği Kürt sorunu var. Kürtlerin eşit ve özgür yurttaş olarak mücadelesi on yıllardır sürüyor. En büyük Kürt emekçi nüfusu burada, neredeyse yoksulluk Kürtleşmiş, emekçilik Kürtleşmiş"